Sjokkregning etter sju timer på legevakta

En kvinne mottok nylig en regning på rundt 6000 kroner. Hun skal ha forlatt legevakta etter sju timer med venting, og ingen behandling.

KOSTBART BESØK: En kvinne i USA skal ha besøkt en legevakt med en hodeskade, uten å få behandling på sju timer. Da valgte hun å dra fra lokalet, uvitende om hva det ville koste henne å ha vært på mottaket. Foto: Google Maps
KOSTBART BESØK: En kvinne i USA skal ha besøkt en legevakt med en hodeskade, uten å få behandling på sju timer. Da valgte hun å dra fra lokalet, uvitende om hva det ville koste henne å ha vært på mottaket. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

En kvinne fra Atlanta i USA fikk nylig en stor regning fra sin lokale legevakt, etter å ha ventet sju timer, ifølge henne selv.

Taylor Davis forteller at hun dro til legevakta i juli i sommer, for behandling av en hodeskade hun hadde pådratt seg, men etter den lange ventetida ga hun opp og reiste hjem.

Nå har Davis fått en regning på 688 dollar, som tilsvarer rundt 6000 norske kroner, fordi hun skal ha registrert personnummeret sitt ved mottaket.

Nå har Davis gått ut til den lokale TV-kanalen Fox5, hvor hun reagerer sterkt på regningen hun har fått fra Emory Decatur Hospital.

- Ble ikke sett

- Jeg satt på venterommet i sju timer. Det er på ingen måte riktig at jeg skulle være nødt til å sitte der i sju timer.

- Ingen undersøkte meg, ingen tilkalte meg. Jeg ble ikke sett i det hele tatt, sier Davis til Fox5 om besøket på legevakta.

Et par uker seinere fikk hun regningen i posten. Davis var sikker på at sykehuset hadde gjort en tabbe, og ringte for å fortelle dem om den antatte feilen.

- Jeg ringte dem og fikk beskjed om at det var standard prosedyre å få regning bare du hadde møtt opp på legevakta. Når man skriver inn personnummeret sitt i registreringsskjemaet, da er det gjort. Da får man en regning uansett, sier Davis.

SPARKET: En budbilsjåfør for Amazon måtte gå på dagen etter dette. Video: Tiktok / Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

«Besøkskostnad»

Hun påstår at regningen var basert på besøket hennes ved mottaket. En besøkskostnad legges gjerne til en vanlig medisinsk regning ifølge Fox5, noe som er normalt i USA.

Det at Davis skal ha fått en regning for besøket uten å ha fått behandling, har derimot vakt oppsikt blant mediene i Atlanta.

Emory Decatur har kommet med et tilsvar til Davis' uttalelser i ettertid til Fox5:

- Emory sykehus tar alle pasienters problemer på alvor og setter pris på at dette er blitt gjort oppmerksom på. Våre team ser for tiden på denne saken og vil følge opp direkte med personen det gjelder, skriver de i en presseuttalelse.

- Siste utvei

Hun forteller at hun kommer til å tenke seg nøye om før hun velger å reise til et medisinsk senter igjen, etter den kostbare opplevelsen.

- Jeg er veldig motvillig til å dra til et sykehus igjen. Det kommer til å bli siste utvei i så fall. At de kan sende meg regninger for slike tilfeldige ting, får meg til å ikke ville dra dit. Det er ikke helt bra, sier Davis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer