Sjokkregning for Idretts-Norge

Idrettslagene budsjetterer med full momsrefusjon når de bygger anlegg. Stortingets rekordkutt i kompensasjonen på 42,9 prosent i 2014 leder til krisetilstander.

 Hardt slag:  Oslo Tennisklubb får en ekstraregning på 729.000 kroner etter en kraftig avkortning av momsrefusjonen. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Hardt slag: Oslo Tennisklubb får en ekstraregning på 729.000 kroner etter en kraftig avkortning av momsrefusjonen. AFP PHOTO / GLYN KIRKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I 2013 foretok Oslo Tennisklubb en oppgradering av tennisbanene og anlegget for 9,7 millioner kroner, og budsjettert med en momsrefusjon på 1,7 millioner kroner.

Avkortningen i kompensasjonen på 42,9 prosent leder til en forverring av regnskapet på 729.000 kroner inneværende år, skriver Finansavisen i dag.

- Dette er rett og slett tragisk. Refusjonen har vært tilnærmet 100 prosent hele veien siden ordningen kom i stand, og det er følgelig dette foreningene budsjetterer etter, sier en frustrert styreleder, Arild Blixrud i Oslo Tennisklubb til avisen.

Kulturdepartementet forklarer avkortningen med en større søknadsmasse i 2014 enn i 2013, og slår seg på brystet over en økning på 10 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett.

Departementet ville ikke svare på hvorfor de ikke høynet beløpet med rundt 50 millioner, slik at refusjonen ville gitt 100 prosent uttelling, når de faktisk hadde full oversikt over søknadsmengden, skriver avisen.

Flere nyheter Fikk 18 millioner kroner for 500.000 mobiltelefoner
DNB-sjefen vil redde favorittklubben
Trøim tok millionpant i Vålerenga-spillere