Sjokktall: 18,7 millioner arbeidsledige

Aldri har så mange i eurosonen vært arbeidsledige. I Hellas og Spania er nå 60 prosent av de unge uten jobb.

BLIR FLERE: Arbeidsledigheten forsetter å stige i euro-landene. Nye tall som ble lansert i dag viser at arbeidsledigheten steg til 11,7 prosent i oktober.

Dette er det høyeste antall arbeidsledige siden euro-valuttaen ble innført i 1999, melder nyhetsbyrået AP.  Her fra et arbeidskontor i Madrid i Spania. Foto: AP/PAUL WHITE/NTB SCANPIX
BLIR FLERE: Arbeidsledigheten forsetter å stige i euro-landene. Nye tall som ble lansert i dag viser at arbeidsledigheten steg til 11,7 prosent i oktober. Dette er det høyeste antall arbeidsledige siden euro-valuttaen ble innført i 1999, melder nyhetsbyrået AP. Her fra et arbeidskontor i Madrid i Spania. Foto: AP/PAUL WHITE/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeidsledigheten forsetter å stige i euro-landene. Nye tall som ble lansert i dag viser at arbeidsledigheten steg til 11,7 prosent i oktober.

Dette er det høyeste antall arbeidsledige siden euro-valutaen ble innført i 1999, melder nyhetsbyrået AP.

18,7 millioner arbeidsledige EUs statistikkontor, Eurostat, melder nå at 18,7 millioner mennesker er arbeidsledige i eurosonen. Dette er en økning på 173 000 i forhold til foregående måned og 2,2 millioner flere enn året før.

I EU som helhet er det nå totalt 25,9 millioner arbeidsledige.

60 prosent arbeidsledige Spania og Hellas er landene med høyest arbeidsledighet - i begge landene er mer enn 25 prosent uten jobb. Ungdomsledigheten er nå høyere enn 60 prosent, ifølge AP.

De skriver at arbeidsledigheten kan få «langvarige økonomiske og politiske konsekvenser».

- Urovekkende Dette er urovekkende, sier seniorforsker ved Fafo, Jon Erik Dølvik, til Dagbladet. Han mener tallene viser at EU-landenes tilstramningspolitikk ikke fungerer. - Vi ser krisen forsterker seg. Konsekvensen av en så høy ledighet kan bli en destablisering av situasjon i de hardest rammete landene og det kan bli enda vanskeligere for EU å komme ut av krisen, sier Dølvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer