SVIKTES: Kjernevelgerne vender KrF ryggen. Om meningsmålingene slår til, så mister partiet to av fem mandadater i Vestlandsfylkene. Dagfinn Høybråten er en av de som har sikker plass. Foto: SCANPIX
SVIKTES: Kjernevelgerne vender KrF ryggen. Om meningsmålingene slår til, så mister partiet to av fem mandadater i Vestlandsfylkene. Dagfinn Høybråten er en av de som har sikker plass. Foto: SCANPIXVis mer

Sjokktall for KrF på Vestlandet

Kjernevelgerne svikter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjernevelgerne svikter Kristelig Folkeparti. Slår meningsmålingene til, mister partiet to av fem mandater i Vestlandsfylkene.

Det viser en mandatberegning utført av statsviter og valganalytiker Svein Tore Martinsen, skriver Vårt Land.

Beregningen viser at partiet bare har fire sikre mandater: Rigmor Andersen Eide fra Møre og Romsdal, Laila Dåvøy fra Hordaland, Dagfinn Høybråten fra Rogaland og Dagrun Eriksen fra Vest-Agder.

Slår Martinsens mandatberegning til, blir KrFs vestlandsrepresentasjon redusert fra åtte representanter i perioden 2001-2005 til tre i 2009-2013. Inkluderer man hele bibelbeltet og tar med Vest-Agder og Aust-Agder viser tilsvarende tall en reduksjon fra elleve til fem representanter.

Nestleder Inger Lise Hansen har ingen forklaring på hva en slik reduksjon skyldes.

- Det er mye jeg ikke forstår av meningsmålinger. Jeg synes det er vanskelig å se noen grunn til hvorfor det er sånn, sier Hansen. Hun mener at hvis partiet klarer å kommunisere sitt brede verdibudskap, har de et kjempepotensial.

Kristelig Folkeparti ble stiftet i Hordaland i 1933 og har alltid stått sterkt vestpå.


(NTB)