Sjokktall for KrF på Vestlandet

Kjernevelgerne svikter.

SVIKTES: Kjernevelgerne vender KrF ryggen. Om meningsmålingene slår til, så mister partiet to av fem mandadater i Vestlandsfylkene. Dagfinn Høybråten er en av de som har sikker plass. Foto: SCANPIX
SVIKTES: Kjernevelgerne vender KrF ryggen. Om meningsmålingene slår til, så mister partiet to av fem mandadater i Vestlandsfylkene. Dagfinn Høybråten er en av de som har sikker plass. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjernevelgerne svikter Kristelig Folkeparti. Slår meningsmålingene til, mister partiet to av fem mandater i Vestlandsfylkene.

Det viser en mandatberegning utført av statsviter og valganalytiker Svein Tore Martinsen, skriver Vårt Land.

Beregningen viser at partiet bare har fire sikre mandater: Rigmor Andersen Eide fra Møre og Romsdal, Laila Dåvøy fra Hordaland, Dagfinn Høybråten fra Rogaland og Dagrun Eriksen fra Vest-Agder.

Slår Martinsens mandatberegning til, blir KrFs vestlandsrepresentasjon redusert fra åtte representanter i perioden 2001-2005 til tre i 2009-2013. Inkluderer man hele bibelbeltet og tar med Vest-Agder og Aust-Agder viser tilsvarende tall en reduksjon fra elleve til fem representanter.

Nestleder Inger Lise Hansen har ingen forklaring på hva en slik reduksjon skyldes.

- Det er mye jeg ikke forstår av meningsmålinger. Jeg synes det er vanskelig å se noen grunn til hvorfor det er sånn, sier Hansen. Hun mener at hvis partiet klarer å kommunisere sitt brede verdibudskap, har de et kjempepotensial.

Kristelig Folkeparti ble stiftet i Hordaland i 1933 og har alltid stått sterkt vestpå.


(NTB)