Sjokktall for KrF på Vestlandet

Kjernevelgerne svikter.

SVIKTES: Kjernevelgerne vender KrF ryggen. Om meningsmålingene slår til, så mister partiet to av fem mandadater i Vestlandsfylkene. Dagfinn Høybråten er en av de som har sikker plass. Foto: SCANPIX
SVIKTES: Kjernevelgerne vender KrF ryggen. Om meningsmålingene slår til, så mister partiet to av fem mandadater i Vestlandsfylkene. Dagfinn Høybråten er en av de som har sikker plass. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjernevelgerne svikter Kristelig Folkeparti. Slår meningsmålingene til, mister partiet to av fem mandater i Vestlandsfylkene.

Det viser en mandatberegning utført av statsviter og valganalytiker Svein Tore Martinsen, skriver Vårt Land.

Beregningen viser at partiet bare har fire sikre mandater: Rigmor Andersen Eide fra Møre og Romsdal, Laila Dåvøy fra Hordaland, Dagfinn Høybråten fra Rogaland og Dagrun Eriksen fra Vest-Agder.

Slår Martinsens mandatberegning til, blir KrFs vestlandsrepresentasjon redusert fra åtte representanter i perioden 2001-2005 til tre i 2009-2013. Inkluderer man hele bibelbeltet og tar med Vest-Agder og Aust-Agder viser tilsvarende tall en reduksjon fra elleve til fem representanter.

Nestleder Inger Lise Hansen har ingen forklaring på hva en slik reduksjon skyldes.

- Det er mye jeg ikke forstår av meningsmålinger. Jeg synes det er vanskelig å se noen grunn til hvorfor det er sånn, sier Hansen. Hun mener at hvis partiet klarer å kommunisere sitt brede verdibudskap, har de et kjempepotensial.

Kristelig Folkeparti ble stiftet i Hordaland i 1933 og har alltid stått sterkt vestpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer