Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjokktall om norsketenåringsaborter

LONDON: Norge og Storbritannia er blant de landene som har flest aborter blant tenåringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også den britiske regjeringen ser med bekymring på tallene. De vil nå bedre seksualundervisningen for å redusere tallene. Ifølge de engelske tallene er det bare Storbritannia, Bulgaria, Ungarn og Romania som har flere aborter blant 15- 19-åringer enn Norge. I Norge er det 18,9 aborter pr. 1000 kvinner i denne aldersgruppen, mens tilsvarende tall i Nederland og Tyskland er henholdsvis 3,9 og 2,4.

- Dette var triste tall. Regjeringen vil med det første få ferdig en handlingsplan for å redusere uønskede svangerskap. Tenåringsjenter er en hovedmålgruppe, sier rådgiver hos helseministeren, Kristin Ravnanger.

I England er regjeringen bekymret fordi så mange tenåringsjenter blir gravide. Det ødelegger sjansene til skolegang og gode jobber. Dessuten koster svangerskapene staten mye i bidrag.

The Observer gjengir denne statistikken fra Englands statistiske sentralbyrå:

Aborter pr. 1000 kvinner i alderen 15- 19: Bulgaria 45,0, Romania 42,8, Ungarn 31,7, Storbritannia 20,2, Norge 18,9, Sverige 17,9, Danmark 16,0, Tsjekkiske republikk 15,1, Island 14,1, Finland 9,1, Frankrike 7,9, Italia 5,4, Nederland 3,9, Tyskland 2,4, Hellas 1,5

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media