Donald Trumps oppslutning

Sjokktallene ingen snakker om: - Det er ikke noe republikansk parti. Det er et Trump-parti

Ikke siden månedene etter 9/11 da George W. Bush fikk støtte fra alle, har en amerikansk president hatt så mye intern støtte i partiet som Donald Trump har nå.

MER POPULÆR ENN REAGAN ...: ... i alle fall hos sine egne etter 500 dager. Det viser tall fra Gallup, som viser at hele 87 prosent i Det republikanske partiet mener at Donald Trump gjør en knakendes god jobb som president. I motsetning til landet for øvrig, hvor det tallet kun er 41 prosent. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
MER POPULÆR ENN REAGAN ...: ... i alle fall hos sine egne etter 500 dager. Det viser tall fra Gallup, som viser at hele 87 prosent i Det republikanske partiet mener at Donald Trump gjør en knakendes god jobb som president. I motsetning til landet for øvrig, hvor det tallet kun er 41 prosent. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han er kanskje mislikt av 55 prosent av landet, men innad i Det republikanske partiet i USA er Donald Trump den ubestridte kongen.

Ja, han er leder av partiet og USAs president, men internt i partiet er Trump nå mer populær enn George H.W. Bush og Ronald Reagan var på samme tidspunkt i sin regjeringstid.

I alle fall ifølge tall fra Gallup, som måler støtte til presidenten intern i eget parti, gjengitt av Axios.

Kun slått av Bush

Den eneste på lista som var mer populær etter 500 dager enn det Trump er nå, er George W. Bush.

I løpet av hans 500 første dager som president ble USA utsatt for 9/11-angrepene, og Bush hadde bred støtte - hos stort sett alle amerikanere i den vanskelige tida.

Hos demokratiske velgere hadde W. Bush 59 prosent støtte etter 500 dager. Til sammenlikning har Donald Trump 10 prosent støtte fra samme gjeng.

At Trump skulle være mer populær etter 500 dager enn selveste Ronald Reagan, var vanskelig å se for seg før Trump flyttet inn i Det hvite hus.

Før han ble republikanernes presidentkandidat, var det stor motstand innad i partiet mot Trump. Han slo imidlertid alle andre kandidatene, med forholdsvis klar margin, og har sakte, men sikkert omvendt sine egne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer