Donald Trump

Sjokktallene som bør skremme Trump: - Kommer til å slite

Flere er usikre på om han kommer til å gjøre en god jobb. 

DÅRLIG UT: Ifølge tall fra en ny Gallup-undersøkelse har færre amerkanere tiltro til at Donald Trump vil gjøre en god jobb som president, sammenliknet med tall for Barack Obama og George W. Bush. Foto: AP Photo / Evan Vucci
DÅRLIG UT: Ifølge tall fra en ny Gallup-undersøkelse har færre amerkanere tiltro til at Donald Trump vil gjøre en god jobb som president, sammenliknet med tall for Barack Obama og George W. Bush. Foto: AP Photo / Evan Vucci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En stor andel amerikanere tviler på at Donald Trump vil være i stand til å håndtere oppgavene sine som president.

Det viser tall fra en Gallup-undersøkelse som ble lagt fram i går.

Etter å ha avlagt ed den 20. januar, vil Donald Trump offisielt være USAs president. Sammenliknet med folks oppfattelse av Barack Obama, George W. Bush og Bill Clinton, kommer han imidlertid dårlig ut.

Under halvparten tror han vil gjøre en god jobb

De nye Gallup-tallene er sammenliknet med spørsmål som ble stilt amerikanere i henholdsvis 2009, 2001, 1992 og 1993 - i forbindelse med Obamas, Bushs og Clintons presidentperiode.

På spørsmål om hvor godt de tror Donald Trump kommer til å takle store skandaler innad i administrasjonen, svarer under halvparten at de er sikre på at USAs nye president vil gjøre en god jobb.

Til sammenlikning følte 74 prosent seg sikre på at Obama ville gjøre en god jobb da de ble spurt i 2009, og 77 prosent følte seg sikre på Bush i 2001. Det samme spørsmålet ble ikke stilt før og underveis i Clintons periode.- Tallene reflekterer først og fremst hvor splittet USA er. Partitilhørigheten avgjør hvordan amerikanerne svarer på slike undersøkelser. Demokrater og republikanere utgjør nærmest to nasjoner innad i USA , sier Hilmar Langhelle Mjelde, USA-ekspert og postdoktor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer