Sjokktiltalen mot Jensen: 49 narkoturer, 13,9 tonn hasj, 2,1 millioner kroner

Spesialenheten har analysert kontakten mellom Eirik Jensen og Gjermund Cappelen før og etter hver innførsel.

GROV KORRUPSJON:  Mandag ble det klart at tidligere polititopp Eirik Jensen tiltales for medvirkning til innførsel av hasj, for grov korrupsjon og for ulovlig våpeninnehav. Foto: Lars Eivind Bones.
GROV KORRUPSJON: Mandag ble det klart at tidligere polititopp Eirik Jensen tiltales for medvirkning til innførsel av hasj, for grov korrupsjon og for ulovlig våpeninnehav. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går fikk Eirik Jensen sjokkbeskjeden: Han tiltales for medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj, og for grov korrupsjon, fordi Spesialenheten for politisaker mener han har tatt imot penger og verdier for 2,1 millioner kroner fra nå hasjdømte Gjermund Cappelen.

Spesialenheten mener å kunne dokumentere at Jensen bidro med informasjon og bistand, som var med på å sørge for 49 ulike innførsler av hasj fra Nederland, Spania og Danmark i perioden 2004 til 2013. Fra 2010 er hver enkelttur beskrevet med dato og størrelse i tiltalen. Den største innførselen er cirka 438 kilo fra Spania i juni 2013.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer