- Sjokolade er bra for hjertesyke

Tre ganger så liten risiko for å dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personer som overlever hjerteinfarkt og som spiser sjokolade to eller flere ganger i uken, har tre ganger så liten risiko for å dø av hjertesykdommer som de som holder seg unna godsakene.

Det viser en ny svensk forskningsstudie som er foretatt på svenske pasienter. Forskningsrapporten er publisert i siste utgave av tidsskriftet Journal of Internal Medicine.

Jo mindre sjokolade, jo mindre beskyttelse mot hjertesykdommer, er konklusjonen i studien. Den er den første som påviser en sammenheng mellom inntak av sjokolade og helsen til hjertepasienter, ifølge Imre Janzky ved Karolinska Institutet i Stockholm, som har ledet forskningsarbeidet.

Han presiserer at det er kun sjokolade som har velgjørende effekt, og ikke andre typer godterier, ettersom det er antioksidantene i kakaoen som har positiv innvirkning på pasientene.

(NTB)