Sjokolade gjør deg slank

Kan BMI heretter oversettes med BamseMumsIndeksen ...?

BamseMumsIndeksen:  Ny forskning viser at man blir slankere av å spise sjokolade regelmessig. Foto: Mette Møller/Dagbladet.
BamseMumsIndeksen: Ny forskning viser at man blir slankere av å spise sjokolade regelmessig. Foto: Mette Møller/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk som spiser sjokolade regelmessig, er slankere enn de som spiser det sjelden, hevdes det i en ny forskningsrapport.

Funnene kommer fra en studie av nesten 1000 amerikanere, hvor man så på diett, kaloriinntak og BMI, skriver BBC.

Selv om det er mange kalorier i sjokolade, inneholder den også ingredienser som øker vekttap mer enn fett, tror forskerne.

Lavere BMI
Ifølge forskningen som er publisert i Archives of Internal Medicine, så man sammenheng mellom regelmessig inntak av sjokolade og lavere BMI. Forskerne fant at sammenheng mellom de to tingene ikke var avhengig av om man var fysisk aktiv. 

Det viktige er hvor ofte man spiser sjokolade, ikke mengden. Dette viste seg å stemme i 99 prosent av tilfellene. 

- Funnene viser at det er komposisjonen av kaloriene, ikke antallet kalorier, som har en betydning når det kommer til økt vekt eller ikke, sier doktor Beatrice Golomb, from the University of California at San Diego. 

Mørk sjokolade
Tidligere forskning har også på vist at sjokolade inneholde stoffer som kan ha en positiv innvirkning på kroppen, blant annet hjertet. Særlig mørk sjokolade inneholder antioksidanter som kan ha en positiv innvirkning på kroppen.

I forsøk på mus har de funnet ut at musene som ble matet i 15 dager med sjokolade fikk bedre fysikk og forandring i muskelmassen. Nå foreslår de kliniske forsøk på mennesker for å se om det fører til samme positive resultat. 

Ned i vekt
Kan vi da bare laste opp med sjokolade å la det stå til? Nei, sier forskerene. Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål, og sjokolade inneholde fett og sukker.

Vil du gå ned i vekt råder de oss til heller å spise mer frukt og grønnsaker fremfor bamsemums.