Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjølsikker Drillo

Den kommer alltid, og den kom i går også. Drillos hovedsetning om at lag med gode fotballspillere vil bli enda bedre med hans filosofi. Og for ordens skyld: Ken Bates er pengene og makta på Stamford Bridge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men i motsetning til mange trenere før ham - og spesielt i motsetning til Brasils Zagallo - så smilte Chelsea-manageren. Vialli er nemlig en kar som mener at folk må ha lov til å si det de mener. Og det Drillo tror på er gammelt nytt. Sagt for gud veit hvilken gang - nå også i London:

- Lag med så høye ferdigheter som Chelsea blir bedre med mer gjennombruddshissighet. Og har du en filosofi, og tror på den, vil det være rart om man ikke skal kunne mene at den vil fungere andre steder også.

Sier altså Drillo.

- Jeg registrerer at mr. Olsen er en veldig sjølsikker mann, sier Gianluca Vialli. - Det er ikke noe galt i det. Og det han har gjort med Norge, forteller meg at han er en meget god trener.

- Jeg har stor respekt for denne mr. Olsen.

Meget sterkt

Men han liker det ikke - fotballfilosofien, mener jeg. Og nettopp av den grunn tar han Vålerenga på alvor. For sjøl om Vialli både tror og mener at Chelsea skal gå til cupvinnercupens semifinale uten altfor mye trøbbel, så snakker han om usikkerhetsmomentene.

Først og fremst representert ved denne mr. Olsen.

- Før treninga i dag så vi Vålerengas kamp mot Besiktas, sier Vialli. - Det er meget sterkt å komme tilbake etter 0- 3 på bortebane. Og akkurat det er et faktum som forteller meg at dette laget har en stor mental styrke. Og at de tror på det mr. Olsen forteller dem.

Tore André Flo - som var opptatt på andre intervjuområder da Vialli stilte jobben sin til Drillos disposisjon - har advart både manager og medspillere mot en mann - John Carew. Og for å gjøre komplimenten i retning av Vålerengas 19-åring fullendt, sammenliknet han like godt Lille-John med seg sjøl.

En ny Vialli?

- Vi har sett på enkeltspillere, og det handler i første rekke om å passe på John Carew, sier Flo. - Det er han som er farlig i Vålerenga. Og når du ser på John, så likner han ganske mye på meg.

- Han er høy, han liker å utfordre, og i sine beste stunder er han veldig god.

Men kan virkelig Vålerenga skape trøbbel for Vialli, Flo og tittelforsvarerne Chelsea?

- Jeg er nok den som tror kampen blir vanskeligst, sier Tore André. - Det har sikkert mye å gjøre med at jeg kjenner Drillo-stilen så godt. For rundt meg merker jeg at folk flest snakker om den store cupkampen mot Manchester United til søndag. Vi bærer preg av å være inne i en stor uke.

Undervurderer ikke

- Prøver du å si at Chelsea undervurderer Drillo og Enga?

- Jeg er redd for at noen kan gjøre det - ja. Jeg gjør det derimot ikke. Og det holder å se hva vi har gjort på veien hit for å skjønne at alt kan skje i en fotballkamp. Og spesielt mot et lag som har Drillo som trener.

Lørdag sa Tore André Flo at han regnet med å spille i morgen kveld. I går var han av høflighetsgrunner bare håpende. Men Vialli, som faktisk likte å snakke om «this Mr. Olsen», sier at han sannsynligvis spiller.

Dermed gjør han det.

RESPEKT FOR DRILLO: Chelsea-trener Gianluca Vialli hadde mye på hjertet om Vålerenga-trener Egil Olsen. - Jeg registrerer at mr. Olsen er en veldig sjølsikker mann, sier Vialli. - Og det han har gjort med Norge forteller meg at han er en meget god trener. I bakgrunnen en meget omsvermet Tore André Flo.

VENN MED BALLEN: Tore André Flo koste seg med ballen på Chelsea-treninga i går.