Sjømannskirken i full beredskap

Sjømannsprest på vei til hastemøte i konsulatet nå.

FRYKTER KATASTROFE: Pårørende strømmer til den franske flyplassen Charles de Gaulle i Paris. Flyet som trolig har styrtet, en Airbus A330-200, er en populær langdistans-flyttype og skal aldri tidligere ha vært involvert i alvorlige ulykker. Foto: SCANPIX REUTERS/Gonzalo Fuentes
FRYKTER KATASTROFE: Pårørende strømmer til den franske flyplassen Charles de Gaulle i Paris. Flyet som trolig har styrtet, en Airbus A330-200, er en populær langdistans-flyttype og skal aldri tidligere ha vært involvert i alvorlige ulykker. Foto: SCANPIX REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Sjømannsprest Anne Netland ved den skandinaviske sjømannskirken i Rio de Janeiro er nå på vei inn til et hastemøte med det norske konsulatet om den dramatiske Air France-flystyrten.

- Alt er foreløpig nokså usikkert. Men sjømannskirken er nå i full beredskap. Jeg er på vei til møte i konsulatet nå, sier Netland til Dagbladet.no.

Flight AF447 på vei fra Rio de Janeiro til Paris med 228 mennesker om bord fikk problemer etter å ha flydd inn i kraftig turbulens og tordenvær, og alt tyder nå på at flyet har styrtet i Atlanterhavet.

Vanlig ruteDen norske sjømannspresten oppdaget at et fly var savnet på norske nettsteder i morgentimene i dag. Hun forteller at de fleste nordmenn som reiser til og fra Brasil bruker den aktuelle Air France-ruten.- Det er vanligvis masse nordmenn som reiser med denne ruten, sier Netland.Flere kilder med innsyn i flyselskapenes og myndighetenes varslingsorganer opplyser uavhengig av hverandre til Dagbladet at det skal være flere nordmenn om bord i Air France-flyet.

- Nå må vi bare være klare hvis det er folk der ute som trenger oss, sier sjømannsprest Netland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer