Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjømannskirken tok ned det norske flagget

Den norske sjømannskirken i Dubai i De forente arabiske emirater tok i kveld ned det norske flagget og blendet lystavlen utenfor kirken som et sikkerhetstiltak etter al-Qaidas trussel mot norske mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi opplever situasjonen som til dels truende. I kveld har vi tatt ned de skandinaviske flaggene utenfor kirken. I tillegg har vi en lystavle utenfor kirken som forteller hvem vi er, og den har vi blendet ned, sier sjømannsprest og bestyrer ved sjømannskirken i Dubai, Torgeir Vea, til NTB.

Han opplyser at kirken også vil vurdere å ha vakthold utenfor.

- Føler dere dere utrygge?

- Ja, hvem gjør ikke det. Vi opplever denne situasjonen som mer spent enn da amerikanerne invaderte Irak, sier sjømannspresten.

Torsdag har kirken normalt stengt, men på grunn av den spesielle situasjonen vil kirken sannsynligvis holde åpent også da.

Sjømannskirken i Dubai er godt besøkt og har mange aktiviteter i løpet av en vanlig uke, blant annet forskjellige idrettsaktiviteter, basar, mor- og barn-treff, trivselskvelder, søndagsskole og gudstjenester. I forrige måned registrerte kirken 1.300 besøkende.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media