Sjømannsprest slår alarm: - Må passe barna til foreldrene blir edru

Billig alkohol fører til at barn utsettes for omsorgssvikt på ferie i utlandet. - Ikke gjør familieturen til en fylletur, advarer de som må bistå barna.

FRI FLYT: Mange norske barnefamilier ferierer på "all inclusive"-hoteller i Tyrkia. Ikke alle behersker den frie flyten av alkohol. Sjømannskirken har sett flere eksempler på at familiehyggen blir ødelagt av fyll. Illustrasjonsfoto:  AP Photo/ Gemunu Amarasinghe
FRI FLYT: Mange norske barnefamilier ferierer på "all inclusive"-hoteller i Tyrkia. Ikke alle behersker den frie flyten av alkohol. Sjømannskirken har sett flere eksempler på at familiehyggen blir ødelagt av fyll. Illustrasjonsfoto: AP Photo/ Gemunu Amarasinghe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALANYA (Dagbladet): Blant hvite strender, blått hav og paraplydrinker leker små barn mellom solsengene. Her, i Alanya i Tyrkia, går så godt som alle hotellene under All inclusive-prinsippet: Drikk så mye du vil av øl, vin og lokale drinker — hele døgnet, helt gratis. Det er inkludert i prisen du betalte før du reiste.

Og alt inkludert i prisen eller ei — i Tyrkia er det billig.Det går ofte ut over barna, viser en ny undersøkelse fra Europeiske Reiseforsikring.Hver åttende nordmann har observert små barn i følge med overstadig berusede norske foreldre i løpet av det siste året. Verst er det i Tyrkia og i Thailand.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer