Sjonglør startet diskotekbrann

Gnister fra en sjonglørs brannfakler startet en diskotekbrann i Perus hovedstad. Brannen spredde seg da folk kastet sprit på flammene. Det var 1000 gjester i lokalet - 22 døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået Reuters startet brannen ved 3-tida om morgenen, lokal tid, i diskoteket Utopia i hovedstaden Lima. 1000 mennesker feiret at stedet hadde vært åpent i en måned. 22 mennesker døde av røykforgiftning og 57 ble skadd i brannen.

Arrangørene hadde leid inn ville dyr som sto i bur - en løve og en tiger ble funnet døde etter brannen.

En bartender skulle imponere gjestene ved å sjonglere med noen brennende fakler. Noen gardiner tok fyr og folk fikk panikk. Ifølge lokale medier utartet brannen seg da noen kastet alkohol og ikke vann på flammene.

Brannvesenet fikk kontroll på brannen på morgenkvisten og politiet bekrefter at det var gnister fra sjonglørens brannfakler som startet brannen.

Lederen for Perus frivillige brannkorps sa til radiostasjonen CPN at sikkerheten på nattklubben var «ikke-eksisterende».

- Dette var en katastrofe som måtte skje. Det var en fryktelig tragedie som kunne vært unngått med sikkerhetstiltak, sa brannsjef Tulio Nicolini.

Bydelens ordfører, Carlos Dargent, sa at diskoteket var ulovlig, og at verken lokalet eller driften var godkjent.

- Alt skjedde utrolig fort, i løpet av sekunder. Det gikk så fort at folk ikke forsto hva som skjedde, sier et vitne til TV-kanalen Canal N. Han mente at få av gjestene visste hvor nødutgangene var.