Sjøoteren Eddie (16) har leddgikt - nå trenes han ved å kaste basketball

- Han bommer nesten aldri, sier treneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jenny DeGroot, Eddies trener, forteller at havoteren mest sannsynlig aldri ville ha overlevd, hadde han ikke blitt funnet, forlatt av moren, i 1998. 

Eddie ble tatt hånd om av Oregon Zoo i USA to år senere, og ved en tilfeldig røntgenskann fant veterinærene ut at sjøoteren hadde leddgikt i albuene.

- De anbefalte oss derfor å trene leddene hans, slik at han fikk litt avlastning fra smertene. Vi måtte komme på en kreativ måte å trene albuene hans på, og det var da vi bestemte oss for at han kunne kaste basketball, sier DeGroot. 

Ved hjelp av en liten belønning etter hver «dunk», har sjøoteren tilsynelatende blitt en reser på å kaste ball, slik som videoen øverst i denne saken viser.

Ballkastingen ser også ut, ifølge Reuters, til å ha hjulpet på leddgikta.

- Eddie lærte veldig fort. Han kastet ballen i kurven den første uka jeg lærte ham opp, forteller DeGroot. - Han bommer nesten aldri. Hvis han gjør det, så fortsetter han til han får det til.

Det er imidlertid ikke slik at dyrehagens besøkende vil kunne få et glimt av Eddies ball-behandling.

Ifølge DeGroot foregår det hele i et «backstage»-basseng.

- Det som er viktig å huske på, er at dette hadde en større mening enn som så - og det var å hjelpe ham bli bedre. Når vi lærer dyra forskjellige øvelser, er det først og fremst for å kunne kartlegge kroppen og helsa deres, hvilket er gunstig for dem.