Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjøslag utenfor kysten av Sri Lanka

Over 70 tamiltigre drept til havs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det srilankiske sjøforsvaret melder at de tidlig mandag gikk til angrep på 25 skip tilhørende opprørerne fra tamiltigrene. Åtte skip ble senket, og rundt 70 mennesker ble drept i kampene, sier en represtentant for sjøforsvaret til nyhetsbyrået Associated Press. 

- Mer enn 70 opprørere er drept, og at to andre skip, som man mistenker for å ha fraktet våpen og ammunisjon er satt brann ute på havet rett utenfor byen Pulmoddai nordøst i landet, sier Kommandør D. K. P. Dassanayake til nyhetsbyrået.

Resten av de 14 skipene tilhørende tamiltigrene gjorde retrett etter at kampene hadde pågått i fem timer.

Fem soldater fra sjøforsvaret ble skadet i kampene, sier Dassanyake.

Utviklingsminister Erik Solheim skal etter planene lede forhandlingsmøter mellom partene  i konflikten i Oslo i begynnelsen av Oktober.

Mer enn 1000 opprørere og over 100 sivile har mistet livet i kamper i Sri Lanka siden Juli.

HARDE KAMPER: 70 tamiltigre mistet livet i harde kamper utenfor den nordøstlige delen av Sri Lanka tidlig mandag morgen, melder den srilankiske hæren. Foto:SCANPIX
HARDE KAMPER: 70 tamiltigre mistet livet i harde kamper utenfor den nordøstlige delen av Sri Lanka tidlig mandag morgen, melder den srilankiske hæren. Foto:SCANPIX Vis mer
MEGLER: Utviklingsminister Erik Solheim skal etter planen lede forhandlingsmøter mellom tamiltigrene og den srilankiske regjeringen i Oslo i begynnelsen av Oktober.