Sjøvegan-drapet kan bli henlagt

Det går trolig mot henleggelse av det snart tre år gamle drapet på Marie-Louise Bendiktsen (59) i Sjøvegan. En navngitt person som har vært etterforsket anses ikke lenger som aktuell i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed kan drapet på Marie-Louise Bendiktsen i Sjøvegan i Salangen kommune i Troms forbli uoppklart, skriver avisa Nordlys.

Etterforskningen rundt drapet, som skjedde i 1998, har vært trappet opp i det siste, etter at politiet fikk en rekke tips om en navngitt person.

- Selvsagt er det en viss skuffelse over at dette sporet heller ikke førte frem. Vi satset en god del på dette tipset som vi mente var interessant, men samtidig var vi nøkterne og har hele tiden vært forberedt på at det kunne bli en ny nedtur, sier politiinspektør Frode Karlsen ved Senja politidistrikt til Nordlys.

Politiet har drevet omfattende etterforskning rundt den navngitte mannen. Ifølge Nordlys skal han ha vært registrert i det sentrale DNA-registeret. Nå skal det være utelukket at mannen var opphavet til det biologiske sporet drapsmannen etterlot seg på åstedet i Sjøvegan.

Dermed står politiet på bar bakke igjen. Etterforskerne fra Kripos har igjen forlatt Sjøvegan.

- Hvis det ikke kommer noen nye tips eller momenter inn i saken, så ser vi oss ferdig om fem-seks måneder med det arbeidet som gjenstår. Det minker på blokka av gode arbeidsoppgaver vi har å fortsette med. Men om det nå går slik at saken blir henlagt, så har vi iallfall fått eliminert veldig mange personer, og lokalbefolkninga i Salangen skal kunne føle seg trygg på naboen, sier Karlsen til Nordlys.

  • 1200 menn avga hårprøver som er blitt testet opp mot DNA-sporet som ble etterlatt i huset der Bendiktsen ble funnet død 16. juli 1998. Huset til ordførerenka ble påtent etter drapet, og det tok to dager før etterforskerne forsto at kvinnen ble drept før brannen.
1200 HÅRPRØVER:</B> Kjetil Larsen fra Sjøvegan var en av rundt 1200 menn som avga hårprøve i forbindelse med drapsetterforskningen.