UOPPKLART ETTER TI ÅR: Marie-Louise Bendiktsens utbrente bolig, der hun ble funnet knivdrept i 1998. Foto: JAN-MORTEN BJØRNBAKK/NTB PLUSS/SCANPIX
UOPPKLART ETTER TI ÅR: Marie-Louise Bendiktsens utbrente bolig, der hun ble funnet knivdrept i 1998. Foto: JAN-MORTEN BJØRNBAKK/NTB PLUSS/SCANPIXVis mer

Sjøvegan-drapet skal etterforskes på nytt

Marie-Louise Bendiktsen (59) funnet død i nedbrent hus i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tar opp igjen etterforskningen av drapet på Marie-Louise Bendiktsen i Sjøvegan i Troms i 1998.

Det foreligger ingen konkrete nye tips eller spor, men politiet vil likevel se om de kan gjøre framskritt i den ti år gamle drapssaken.

- Vi gir aldri helt opp, det gjelder alle uoppklarte drapssaker. Det er ingen direkte foranledning for å ta opp saken, men vi synes det er riktig å snu bunken på nytt og se på den igjen, sier statsadvokat Ole B. Sæverud i Troms og Finnmark statsadvokatembete til NTB.


Drapsgåte

Bendiktsen ble funnet død 15. juli 1998 etter at huset hennes brant ned. Obduksjonen viste imidlertid at den 59 år gamle kvinnen var knivstukket en rekke ganger før brannen. Bendiktsen var enke, og bodde alene i huset i Sjøvegan i Salangen. Politiet tror kvinnen ble drept, og at gjerningsmannen tente på huset for å skjule forbrytelsen.

En omfattende etterforskning fulgte, men gjerningsmannen ble aldri tatt. Saken ble lagt bort i 2003.

Påtalemyndigheten understreket den gang at saken ikke skulle legges helt vekk, men at det heller var snakk om en pause i etterforskningen.

- Det er jo en gjerningsperson der ute, og det er vår jobb å avdekke hva som har skjedd, sier Sæverud.

På et møte mandag mellom Midtre Hålogaland politidistrikt og statsadvokaten i Troms og Finnmark ble det bestemt at saken skal tas opp igjen.

- Vi har gått gjennom saksdokumenter og mulige nye arbeidsoppgaver. Det er ting å se på i denne saken, sier Sæverud.


Ser på DNA-spor

Politiet vil blant annet sjekke biologiske spor på nytt for å se om man gjennom utviklingen som har vært innen DNA-forskning de senere årene, kan kaste lys over drapsgåten.

- Men slike spor er bare relevante dersom de kan settes inn i en eller annen sammenheng. Vi får se om det vi eventuelt finner når vi begynner å grave i dette her, gir behov for nye tekniske undersøkelser, sier statsadvokaten.

Sjøvegan-saken kom tidligere i høst nok en gang i medienes søkelys da den ble tatt opp i TVNorge-programmet «Krimkommisjonen». Sæverud sier omtalen så langt ikke har ført til noen nye, konkrete tips.

- Men noen vet jo noe der ute. Det er ikke sikkert de vet hvor interessant det er. Kanskje er det en liten brikke som de selv ikke ser på som vesentlig, men som kan være viktig for oss, sier Sæverud.

(NTB)