Sju aktivister tiltalt for å markere massakren på Den himmelske freds plass

Opprøret Kina vil glemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kinesisk politi har tiltalt sju aktivister som i juni deltok på en markering 25 år etter massakren på Den himmelske freds plass, opplyser menneskerettsforkjempere.

- Yppet til krangling Aktivistene er tiltalt for å ha «yppet til krangling og provosert fram bråk» i provinsen Henan sentralt i Kina, opplyser Chinese Human Rights Defenders, en gruppe basert i USA.

Tiltalen har en strafferamme på fem års fengsel.

Bilder fra minneseremonien i Henan er offentliggjort på internett. De viser en håndfull mennesker som står ved et bilde av Zhao Ziyang, den liberale kommunisttoppen som ble offer for utrenskning i partiet etter at soldater drepte hundrevis av mennesker under aksjonen på Den himmelske freds plass 4. juni 1989. Rundt bildet er det lagt flere begravelseskranser.

Flere pågrepet Blant de tiltalte er tidligere studentleder Chen Wei og mannen hennes Yu Shiwen, samt advokatene Ji Laisong og Chang Boyang, ifølge menneskerettsgruppen.

I juni ble det kjent at politiet i Beijing har tiltalt en av Kinas mest kjente menneskerettsadvokater, Pu Zhiqiang. Også han ble pågrepet etter å ha deltatt på et privat arrangement der hendelsene på Den himmelske freds plass ble diskutert. (NTB)

• Les også: - Kinesiske myndigheter er livredde

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer