Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju år for drosjejuks

Strenge straffer etter tidenes skatterazzia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo tingrett dømte i ettermiddag en 55 år gammel regnskapsfører til sju års fengsel for å ha jukset med regnskapene til i alt 485 drosjeeiere i Oslo.

Regnskapsføreren er også fradømt retten til å drive næringsvirksomhet på livstid og må betale 660.000 kroner til statskassen.

Aktor hadde lagt ned påstand om ni års fengsel og inndragning av vel en million kroner. Regnskapsføreren har innrømmet grov uaktsomhet i retten form å ha hjulpet 277 drosjeeiere- og sjåfører med å unndra i alt 100 millioner fra beskatning.

To andre tiltalte i den samme saken ble dømt til henholdsvis tre og to års fengsel for snusk med drosjeregnskaper.  Dommen mot  fjerdemann som har stått tiltalt er utsatt fordi han er syk.

Skattesaken og dommen er resultat av skatteetatens største enkeltprosjekt mot en næring noen gang. Oslo ligningskontor brukte 35 millioner kroner, eller 90 årsverk, før Økokrim og rettsapparatet overtok.

Ifølge tiltalen har  den dømte regnskapsføreren medvirket til at 213 millioner innkjørte drosjekroner er unndratt beskatning.

Ialt 183 saker mot drosjeeiere i Oslo er ferdig behandlet i forbindelse med tidenes skatterazzia. Så langt har myndighetene kommet til at 118 drosjeeiere  har unndratt skatt for 161 millioner kroner. 

En enkelt eier har kjørt "svart" for over 13 millioner.

TIDENES KONTROLL Kontrollører fra Oslo ligningskontor har saumfart drosjenæringen i hovedstaden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!