PÅ SYKEHUS: Her ligger sjuåringen på sykehus i Beijing. Tilstanden er stabil, ifølge myndighetene. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
PÅ SYKEHUS: Her ligger sjuåringen på sykehus i Beijing. Tilstanden er stabil, ifølge myndighetene. Foto: REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Sju år gammel jente smittet av ny fugleinfluensa

Første tilfelle i Beijing, elleve døde så langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sju år gammel jente i Beijing er blitt smittet av fugleinfluensa. Det er det første tilfellet av en ny type fugleinfluensa som er registrert i den kinesiske hovedstaden.

Alle de 43 tidligere registrerte tilfellene av fugleinfluensaen H7N9 har vært øst i landet, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Elleve av de smittede har mistet livet av sykdommen siden den ble oppdaget i forrige måned.

Stabil tilstand Tilstanden til den sju år gamle jenta er stabil, opplyser lokale helsemyndigheter.

To personer som har hatt nærkontakt med jenta, har hittil ikke vist symptomer på sykdommen.

Det er uklart hvordan jenta har blitt smittet.

Til tross for at flere medlemmer av samme familie er blitt smittet av den nye varianten av fugleinfluensa, H7N9, så finnes det ingen tegn på at viruset smitter mellom mennesker, melder Verdens helseorganisasjon (WHO).

- Selv om vi ikke kjenner smittekilden, finnes det ingen bevis på overføring fra menneske til menneske, sier Michael O'Leary, WHO-representant i Kina.

Avliver fugler Men Kina tar ingen sjanser. Myndighetene har stengt matmarkeder og titusenvis av fugler slaktes. Blant annet ble det fredag i forrige uke avlivet 20 000 duer, ender, gjess og høner i Kinas mest folkerike by, Shanghai. Samtidig fikk alle markeder i byen der det selges levende fjærkre, ordre om å stenge av hensyn til «den offentlige sikkerheten»

USAs folkehelseinstitutt har nå satt i gang arbeidet med å forberede en vaksine mot det nye fugleinfluensaviruset H7N9.

Vaksinen blir utviklet i tilfelle det blir behov for den, opplyser USAs folkehelseinstitutt, Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

(NTB)