Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju år gammel lobbyist vil påvirke Bush

Saul Arellano (7) gjør alt for at moren ikke skal kastes ut av USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ikledd hvit dress og slips liknet sju år gamle Saul Arellano en ekte lobbyist der han vandret i korridorene i Mexicos kongress i går ettermiddag og snakket med toppolitikere. Sju-åringen snakket med lovgiverne om hans kamp for å hindre at moren, Elvira Arellano deporteres fra USA. I dag skal han tale foran kongressen.

For mens moren venter på et mirakel i en metodistkirke i Chicago, der hun har søkt tilflukt, er sju-åringen i morens hjemland, Mexico og kjemper for henne.

I løpet av de siste månedene, har sju-åringen holdt taler på konferanser i amerikanske storbyer som Los Angeles, og skrevet brev til toppolitikere, og ikke minst til presidenten George W. Bush.

- Jeg ba president Bush om å stoppe deportasjon-praksisen så familier kan bo sammen i USA, sier Saul.

Politikere rørt

Sju-åringen er født i USA og er dermed en amerikansk statsborger, men moren er ulovlig immigrant. Siden 15. august, datoen for da moren ble beordret deportert, har Saul og moren søkt tilflukt i Adalberto United metodistkirke i Chicago.

- Jeg vil bli i USA fordi skolen min ligger her, og jeg vil at mamma skal bli hos meg, sier sju-åringen til nyhetsbyrået AP.

Nå har altså sju-åringen reist til morens hjemland, som anstand har han med seg direktøren for Centro Sin Fronteras, en immigrant-rettighetsorganisasjon.

DET HVITE HUS: Saul Arellano (7) snakker med en representant for Det hvite hus. Nå er han sju-åringen i Mexico, der prøver han å få myndighetene til å hjelpe ham i kampen mot deportasjon av moren. Alle foto: SCANPIX
DET HVITE HUS: Saul Arellano (7) snakker med en representant for Det hvite hus. Nå er han sju-åringen i Mexico, der prøver han å få myndighetene til å hjelpe ham i kampen mot deportasjon av moren. Alle foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg vet ennå ikke hva jeg skal si til kongressen, sier han. Sju-åringens anstand forteller at de mexicanske politikerne ble veldig beveget av ungguttens historie.

Flere av politikerne som møtte han, sa at de ville jobbe for å få amerikanske myndigheter til å omgjøre vedtaket om deportering av Elvira Arello.

Dette er sju-åringens første besøk til Mexico. Han håper å slå to fluer i en smekk og møte besteforeldrene sine, som han aldri har møtt før.

3 millioner barn

Saul fortalte at han ikke liker å være borte fra moren sin fordi han er redd for at hun deporteres mens han er ute og kjemper for henne.

- Men hun sa at jeg måtte oppføre meg pent og være modig, sier han.

Så langt har ikke amerikanske myndigheter forsøkt å arresterer Elvira Arellano, men det kan skje når som helst.

Alenemorens kamp for å bli i USA, blir fulgt med argusøyne av immigrant-aktivister på begge sider av grensen. For utfallet av denne saken kan få konsekvenser for mer enn 3 millioner barn som er amerikanske statsborgere, født av ulovlige immigranter.

Moren gjør det hun kan fra tilfluktsstedet, og har blant annet skrevet brev til den mexicanske presidenten. Han har så langt ikke svart på henvendelsen.

- Dette handler ikke bare om meg. Jeg er et eksempel på situasjonen tusenvis av mexicanske familier befinner seg i her, sier hun.

BREV TIL BUSH:Sju-åringen overrekker representanten for Det hvite hus et brev adressert president Bush.
KIRKE-TILFLUKT:Saul Arellano (7) og moren Elvira Arellano (31) har søkt tilflukt i en metodistkirke i Chicago.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!