Sju år og tre måneders fengsel for terrordømt mann fra Verdal

34 år gamle Kristian Michelsen fra Verdal er dømt til sju år og tre måneders fengsel for å ha deltatt i IS og inngått terrorforbund med IS-medlemmer.

ANKER: Kristian Michelsen ble i november i fjor dømt til 7,5 års fengsel. Han anket saken, og Borgarting lagmannsrett har nå dømt mannen til sju år og tre måneders fengsel. Foto: Privat
ANKER: Kristian Michelsen ble i november i fjor dømt til 7,5 års fengsel. Han anket saken, og Borgarting lagmannsrett har nå dømt mannen til sju år og tre måneders fengsel. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kristian Michelsen (34) fra Verdal er i Borgarting lagmannsrett dømt til sju år og tre måneders fengsel for å ha deltatt i IS og inngått terrorforbund med IS-medlemmer.

Straffen er tre måneder kortere enn det Oslo tingrett kom til i november i fjor, og betydelig lavere enn de ni åra aktor la ned påstand om.

Det var i november 2014 at nordmannen reiste til Syria, der han ifølge domstolen inngikk en avtale med en eller flere personer med tilknytning til terrororganisasjonen IS.

- Vi mener han i en lang periode utførte væpnet tjeneste for IS, har statsadvokat Kim Sundet tidligere uttalt til Dagbladet.

Michelsen er en av tre etnisk norske muslimske konvertitter fra Verdal og Levanger som med kort tids mellomrom reiste til Syria i 2014.

Den ene, en mann i slutten av 20-åra, ble drept i 2015, mens det i november i fjor var antatt at hans kone på samme alder fremdeles befant seg i Syria.

Ba om ni års fengsel

Aktor Frederik Ranke ba i tingretten om at den tiltalte 34-åringen dømmes til ni års fengsel, men ble ikke hørt. Han påpekte at mannen er den norske fremmedkrigeren som har oppholdt seg lengst hos IS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.