Sju-åring reddet søsteren fra kidnapping

Fem år gamle Charlotte Jaunsen ble reddet av sin sju år gamle bror Tony da hun torsdag ble forsøkt kidnappet av to tidligere psykiatriske pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charlotte og broren var på vei hjem fra skolen da det skjedde: I det de passerte Studentsenteret på Nygårdshøyden i Bergen tok en mann i 40-årene tak i skulderen til den lille jenta. Sammen med en kvinne i 30-årene dro han den Charlotte med seg. Hun gråt og protesterte, men til ingen nytte, skriver Bergensavisen.

Gråt og skrek

De to fremmede ga Tony beskjed om å gå tilbake til skolen. De sa at foreldrene ventet på ham der, og at de skulle følge søsteren hjem. Men Tony godtok ikke forklaringen, og fulgte etter uten å slippe søsteren av syne. Charlotte kjempet imot av alle krefter.

- De dro meg langs bakken. Jeg gråt og skrek, men mannen ville ikke slippe meg, forteller hun.

Charlotte ble ikke sluppet fri før to kvinner spurte mannen hva han gjorde med Charlotte. Han svarte at han var faren hennes, men da sprang Tony fram og ropte at han løy.

Kvinnene skjønte at noe var galt, men mannen ville ikke slippe taket før de to tok tak i fem-åringen.

Pågrepet

Etter det mislykkede kidnappingsforsøket la paret på sprang mot Puddefjordsbroen. Kort tid etter ble de to, som politiet mener er tidligere psykiatriske pasienter, pågrepet av politiet og siktet for forsøk på frihetsberøvelse.

Da Charlotte endelig kom i trygge hender, skalv hun som et aspeløv. Mannen hadde slept henne flere hundre meter, og hun var oppskrapet på knærne. Etter å ha forklart seg hos politiet fikk hun hjelp av psykolog.

Femåringens foreldre er svært takknemlige overfor de to kvinnene som grep inn og stoppet kidnappingsforsøket.

- Hvis ikke de hadde grepet inn hadde vi ikke hatt Charlotte her i dag. Dette er alle foreldres verste mareritt. Det var forferdelig å høre henne fortelle hva som hadde skjedd, sier hennes mor Angela Jaunsen.

De to overgriperne ble torsdag ettermiddag avhørt, og politiet vurderer om de skal varetektsfengsles.

(NTB)