Sju arrestert etter journalistdrap i USA

Etter at en kjent svart journalist ble skutt på åpen gate i Oakland i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju personer er arrestert etter at en kjent svart journalist ble skutt på åpen gate i Oakland i California fredag.

Politiet raidet natt til lørdag et bakeri som drives av en svart muslimsk gruppe, Your Black Muslim Bakery, og tre hus i nærheten. Sju personer ble arrestert og en rekke våpen beslaglagt, opplyser politiet til avisa Los Angeles Times.

- Vi har vitenskapelige bevis som knytter våpnene til drapet på Chauncey Bailey, sier visepolitisjef Howard Jordan.

Politiet beskriver drapet som et leiemord. Ifølge øyenvitner skal den maskerte drapsmannen ha fyrt av to skudd før han forsvant i en varebil.

Bailey kan ha blitt drept på grunn av sitt arbeid, sa hans advokat fredag. Den kjente journalisten dekket kontroversielle saker blant afroamerikanere i San Francisco-området. Etter 20 år i Oakland Tribune hadde han nylig begynt som redaktør i Post Newspapers, som utgir Oakland Post, en av de viktigste afroamerikanske avisene i California.

- Bailey jobbet med flere historier, blant annet en om finansielle beskyldninger mot den muslimske gruppa, sier Walter Riley, advokaten til Oakland Post.

Han er ikke i tvil om at Bailey ble skutt på grunn av sin journalistiske virksomhet. Han var kjent for å være svært kritisk til korrupsjon og hadde ofte irritert folk i området med sin undersøkende journalistikk.

Både journalister, svarte aktivister og Reportere uten grenser har uttrykt sjokk over det sjeldne drapet på en journalist i USA.

ARRESTERT: Her pågriper politiet en mann etter aksjonen mot Your Black Muslim Bakery. AP Photo/Noah Berger/SCANPIX
ARRESTERT: Her pågriper politiet en mann etter aksjonen mot Your Black Muslim Bakery. AP Photo/Noah Berger/SCANPIX Vis mer

(©NTB)