Sju arrestert etter journalistdrap i USA

Etter at en kjent svart journalist ble skutt på åpen gate i Oakland i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sju personer er arrestert etter at en kjent svart journalist ble skutt på åpen gate i Oakland i California fredag.

Politiet raidet natt til lørdag et bakeri som drives av en svart muslimsk gruppe, Your Black Muslim Bakery, og tre hus i nærheten. Sju personer ble arrestert og en rekke våpen beslaglagt, opplyser politiet til avisa Los Angeles Times.

- Vi har vitenskapelige bevis som knytter våpnene til drapet på Chauncey Bailey, sier visepolitisjef Howard Jordan.

Politiet beskriver drapet som et leiemord. Ifølge øyenvitner skal den maskerte drapsmannen ha fyrt av to skudd før han forsvant i en varebil.

Bailey kan ha blitt drept på grunn av sitt arbeid, sa hans advokat fredag. Den kjente journalisten dekket kontroversielle saker blant afroamerikanere i San Francisco-området. Etter 20 år i Oakland Tribune hadde han nylig begynt som redaktør i Post Newspapers, som utgir Oakland Post, en av de viktigste afroamerikanske avisene i California.

- Bailey jobbet med flere historier, blant annet en om finansielle beskyldninger mot den muslimske gruppa, sier Walter Riley, advokaten til Oakland Post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer