Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju års fengsel etter at Jonas (17) ble drept på fest

Ble stukket i halsen med et glass.

STUKKET MED GLASS: 17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten døde etter vold i september 2013. Han var aktiv i gokartmiljøet. Foto: Arne Tvervaag
STUKKET MED GLASS: 17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten døde etter vold i september 2013. Han var aktiv i gokartmiljøet. Foto: Arne Tvervaag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel mann er i Eiker, Modum og Sigdal tingrett dømt til sju års fengsel for å ha stukket en 17-åring i halsen med et glass slik at han døde.

Dommen er i tråd med aktors påstand, melder NRK.

20-åringen er også dømt til å betale oppreisning på 125.000 kroner til hver 17-åringens foreldre. Han er frifunnet for krav om erstatning for tapt arbeidsinntekt for 17-åringens mor.

17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten døde på sykehus dagen etter at han ble slått med et glass i halsen på en hjemmefest i Hokksund i september 2013.

20-åringens forsvarer, advokat Harald Stabell, ba om frikjennelse, begrunnet med at hans klient ikke kunne innsett muligheten for at slaget ville føre til at 17-åringen døde.

Statsadvokat Tonje Tønder sa i sin prosedyre at tiltalte ikke hadde til hensikt å ta livet av 17-åringen, men at hun mener tiltalte burde innsett at glasset ville knuses, og at det var fare for at liv kunne gå tapt. 20-åringen ble tiltalt for grov legemsbeskadigelse med døden til følge.

Den tiltalte 20-åringen har erkjent handlingen, men ikke straffskyld fordi han ikke husker hendelsen. Han husker heller ikke hvorfor han kranglet med 17-åringen tidligere på kvelden. Det antas at promillen til tiltalte var mellom 1,6 og 1,7 i gjerningsøyeblikket.

Mellom 60 og 70 ungdommer var samlet til en privat fest i et hus utenfor Hokksund sentrum 21. september 2013. Der havnet 17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten i konflikt med den nå 20 år gamle mannen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media