SJU ÅRS FENGSEL: Den 26 år gamle moren ble i dag dømt til sju års fengsel for å mishandlet sin sønn til døde. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
SJU ÅRS FENGSEL: Den 26 år gamle moren ble i dag dømt til sju års fengsel for å mishandlet sin sønn til døde. Foto: Adrian Øhrn Johansen/DagbladetVis mer

Sju års fengsel for å ha mishandlet sønnen til døde

Ringsaker-kvinnen fikk dommen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eidsivating lagmannsrett har dømt en 26 år gammel kvinne fra Ringsaker til fengsel i sju år for å ha mishandlet sin egen sønn til døde, melder NTB.

Dermed fikk aktoratet gjennomslag for sin påstand.

Kvinnen kan anke straffeutmålingen på sju år til Høyesterett. Spørsmålet om skyld som hun mottok i forrige uke kan hun ikke anke til noen høyere instanse.

Ifølge lagmannsretten skal Ringsaker-kvinnen ha blokkert sønnens luftveier på en så omfattende måte at han senere døde av hjertestans og en uopprettelig hjerneskade

Kvinnen ble også dømt for å ha mishandlet den andre sønnen et drøyt år senere, i perioden fra juni til september 2006, melder NTB.
I begge tilfellene slår retten fast at moren allerede fra sønnene var om lag en måned gamle gjentatte ganger har utført kvelningsforsøk på guttene. Gjentatte sykehusinnleggelser med utredning om hvorfor barna hadde anfall førte til slutt til at helsepersonellet slo alarm. Da var den første sønnen allerede død som følge av morens handlinger mens han lå innlagt på Ullevål universitetssykehus i Oslo.

— Barna var svært små da overgrepene fant sted, og de var uten reell bevissthet om hva de ble utsatt for av mor. Overgrepene må likevel ha vært svært traumatiske og redselsfulle opplevelser, skriver lagmannsretten i begrunnelsen.

13. september i fjor ble kvinnen dømt til seks års fengsel etter at Hedmarken tingrett fant henne skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge.

Nå er hun altså dømt til ytterligere ett år i fengsel.

Dagbladet.no kommer med mer.