Sju års fengsel for babymishandling

En 31 år gammel mann fra Kristiansand er i Agder lagmannsrett dømt til sju års fengsel for å ha mishandlet en baby til døde. Han anket på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 31 år gammel mann fra Kristiansand er i Agder lagmannsrett dømt til sju års fengsel for å ha mishandlet en baby til døde. Han anket på stedet.

- Jeg er feildømt på det groveste, sier 31-åringen til Fædrelandsvennens nettutgave. Han ble pågrepet like etter at dommen falt fredag.

I tillegg til straffen på sju års ubetinget fengsel, ble 31-åringen også dømt til å betale de pårørende 100.000 kroner i oppreisning.

Mannen anket dommen på stedet. Han anket både saksbehandling, straffeutmåling og lovanvendelse, melder NRK.
Var kjæreste med moren
Den åtte måneder gamle gutten ble funnet død i en leilighet i Kristiansand 25. september 2004.

31-åringen var kjæreste med guttens mor i denne tiden. Påtalemyndigheten mener at han ved to eller flere anledninger påførte babyen vold i perioden 15. til 25. september 2004.

Lagmannsretten fant mannen skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge. I dommen slås det fast at det var 31-åringen som natt til 25. september 2004 påførte gutten så store skader at han døde.

- Volden var uprovosert, rettet mot en forsvarsløs person og den bar preg av mishandling, sa lagdommer Erik Holt.


Frifunnet i tingretten
Kristiansand tingrett frifant mannen da saken ble behandlet i november i fjor. Retten mente det var tilstrekkelig tvil om at det var tiltalte som hadde påført babyen skadene.

Imidlertid mente retten det var bevist at gutten døde som følge av skader han hadde fått etter å ha blitt utsatt for vold. Påtalemyndigheten anket saken til lagmannsretten.
(NTB)