Sju års forvaring for overgrep i Thailand

48-åringen dømt for menneskehandel og seksuelle overgrep mot flere barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 48 år gammel nordmann er i Oslo tingrett dømt til sju års forvaring for menneskehandel og seksuelle overgrep mot flere barn i Thailand.

Mannen ble funnet skyldig på alle punkter i tiltalen.

48-åringen i besittelse av store mengder barnepornografiske bilder og filmer da han ble pågrepet i fjor. Flere av bildene og en av filmene hadde han selv produsert og spredt på internett.

Oslo tingrett fant at det ikke var tilstrekkelig med vanlig fengselsstraff for trønderen, selv om han tidligere ikke er straffet for andre forhold.

Statsadvokat Pål K. Lønseth la ned påstand om åtte års forvaring med en minstetid på fire år. Tingretten trakk fra ett år, men opprettholdt minstetiden på fire år.

- Vi mener det ikke er grunnlag for å idømme min klient forvaring og vil anke dommen til lagmannsretten, sier 48-åringens forsvarer, Anne Kristine Bohinen til NTB.

Mannen må også betale ett av de seks ofrene en oppreisning på 60.000 kroner. De andre barna har ikke norsk eller thailandsk politi greid å finne.

(©NTB)

VIL ANKE: 48-åringen ble kjent skyldig på alle tiltalepunkter. Hans forsvarer sier de vil anke dommen. Foto: Politiet
VIL ANKE: 48-åringen ble kjent skyldig på alle tiltalepunkter. Hans forsvarer sier de vil anke dommen. Foto: Politiet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer