Sju av ti afghanere får bli i Norge

Tall fra Utlendingsnemnda (UNE) viser at sju av ti fra Afghanistan får lovlig opphold i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De fleste afghanere som kommer til Norge, får bli her. Tall fra Utlendingsnemnda (UNE) viser at sju av ti får lovlig opphold.

Til tross for gårsdagens tvangsretur har sju av ti afghanske asylsøkere fått opphold i Norge, opplyser UNE-direktør Terje Sjeggestad.

- De aller fleste afghanske asylsøkerne som har kommet til Norge, har fått tillatelse til å bli, og bare et mindretall har fått endelig avslag, sier Sjeggestad til Aftenposten.

De som har fått lov til å bli her, har enten fått innvilget asyl eller opphold på humanitært grunnlag. Dette utgjør flesteparten av de rundt 6.000 afghanerne som har lovlig opphold i Norge.

Mange av dem blir av FN definert som sårbare eller utsatte grupper, og det gjelder enslige kvinner, barn, barnefamilier, eldre og personer med alvorlige sykdommer.

Siden i fjor sommer har 183 afghanere blitt tvangsreturnert til hjemlandet. Disse er utelukkende enslige, unge menn.

(NTB)

PROTESTERTE: 45 afghanere protesterte mot å bli sendt ut av landet foran Stortinget i forrige uke. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX.
PROTESTERTE: 45 afghanere protesterte mot å bli sendt ut av landet foran Stortinget i forrige uke. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer