Sju av ti bedrifter bryter miljøregelverket

Næringslivet gambler med miljøet.

I 2011 brøt sju av ti kontrollerte bedrifter miljøregelverket som blant annet skal hindre skadelige utslipp og naturødeleggelser. Det viser Klima- og forurensingsdirektoratets oppsummering. Foto: Roger Brendhagen
I 2011 brøt sju av ti kontrollerte bedrifter miljøregelverket som blant annet skal hindre skadelige utslipp og naturødeleggelser. Det viser Klima- og forurensingsdirektoratets oppsummering. Foto: Roger BrendhagenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2011 brøt sju av ti kontrollerte bedrifter miljøregelverket som blant annet skal hindre skadelige utslipp og naturødeleggelser. Det viser Klima- og forurensingsdirektoratets oppsummering.

Klif gjennomførte rundt 1.200 tilsyn av landbasert industri, samt rundt 400 andre tilsyn, blant annet på oljeplattformer. Resultatene viser at næringslivet gambler med miljøet, skriver Dagsavisen.

- Både små industribedrifter og store industrikonsern er for dårlige til å tenke på hva slags risiko deres virksomhet innebærer for miljøet og naturen, sier Bjørn Bjørnstad, leder av tilsynsavdelingen i Klif.

De mest alvorlige bruddene på miljøregelverket blir politianmeldt. I fjor skjedde dette elleve ganger, og kjente selskaper som SAS og Yara er blant de selskapene som ble anmeldt for brudd på regelverket.

(NTB)