RIS OG ROS: Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen fikk i dag overlevert tall som viser at Forsvaret blir satt pris på, men at de har forbedringspotensiale på noen områder. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
RIS OG ROS: Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen fikk i dag overlevert tall som viser at Forsvaret blir satt pris på, men at de har forbedringspotensiale på noen områder. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.Vis mer

Sju av ti mener Forsvaret behandler veteranene for dårlig

Forsvarsjefen lover bedre behandling av krigsveteranene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (Dagbladet): Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen var på generelt grunnlag godt fornøyd med tallene som ble lagt fram i den årlige undersøkelsen om forsvarets omdømme. Bortsett fra på to punkter.

Lover bedre behandling - Befolkningen har betydelig større forventinger til hvordan vi skal håndtere pengebruken og behandling av krigsveteranene. En ny tiltaksplan er snart klar, og vi skal gjøre vårt for at behandlingen av veteranene blir enda bedre, sa forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen etter at tallene fra Forsvarets innbyggerundersøkelse som ble lagt fram i dag.

Godt inntrykk I den omfattende spørreundersøkelse utført av Ipsos MMI, hvor 4.282 personer har deltatt, kommer det frem at det norske folk i stor grad har tillit til Forsvaret. Hele 92 prosent av de spurte mener det er meget eller ganske nødvendig for Norge å ha et forsvar i dagens situasjon. Over to tredjedeler av de spurte mener dessuten at de har et godt eller meget godt inntrykk av Forsvaret.

Soldatene blir satt pris på - Resultatet av undersøkelsen er særdeles gledelig, og hovedinntrykket er bedre enn noen gang. Det er gledelig at det er så høy forsvarsvilje og at soldatene blir satt pris på, sier forsvarssjefen.

Andelen som synes at Norge gjør en god innsats i de felles internasjonale operasjonene er på hele 85 prosent. Samtidig mener 7 av 10 av de spurte at vi ikke tar godt nok vare på de mennene og kvinnen som har utført oppdraget for Norge.

Trenger hjelp og støtte - Det er av de mindre hyggelige tallene. Vi har lært mye om dette siden vi hadde styrker i Libanon og Kosovo, og har blitt stadig flinkere med det vi gjør for veteranene. Det som er klart, er at de som har vært ute i internasjonale oppdrag og sliter, trenger vår hjelp og støtte. Vi skal gjøre vår del for at oppfølgingen av veteranene stadig skal bli bedre, sier Haakon Bruun-Hanssen til Dagbladet.

- Innbyggerundersøkelsen vil bli brukt som et viktig styringsverktøy i årene som kommer, for å forbedre omdømmet vårt ytterligere, avslutter forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.