Sju av ti mener Forsvaret behandler veteranene for dårlig

Forsvarsjefen lover bedre behandling av krigsveteranene.

RIS OG ROS: Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen fikk i dag overlevert tall som viser at Forsvaret blir satt pris på, men at de har forbedringspotensiale på noen områder. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
RIS OG ROS: Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen fikk i dag overlevert tall som viser at Forsvaret blir satt pris på, men at de har forbedringspotensiale på noen områder. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo (Dagbladet): Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen var på generelt grunnlag godt fornøyd med tallene som ble lagt fram i den årlige undersøkelsen om forsvarets omdømme. Bortsett fra på to punkter.

Lover bedre behandling - Befolkningen har betydelig større forventinger til hvordan vi skal håndtere pengebruken og behandling av krigsveteranene. En ny tiltaksplan er snart klar, og vi skal gjøre vårt for at behandlingen av veteranene blir enda bedre, sa forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen etter at tallene fra Forsvarets innbyggerundersøkelse som ble lagt fram i dag.

Godt inntrykk I den omfattende spørreundersøkelse utført av Ipsos MMI, hvor 4.282 personer har deltatt, kommer det frem at det norske folk i stor grad har tillit til Forsvaret. Hele 92 prosent av de spurte mener det er meget eller ganske nødvendig for Norge å ha et forsvar i dagens situasjon. Over to tredjedeler av de spurte mener dessuten at de har et godt eller meget godt inntrykk av Forsvaret.

Soldatene blir satt pris på - Resultatet av undersøkelsen er særdeles gledelig, og hovedinntrykket er bedre enn noen gang. Det er gledelig at det er så høy forsvarsvilje og at soldatene blir satt pris på, sier forsvarssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer