Sju av ti sier at de bruker refleks. Blank løgn, viser ny undersøkelse: - Sjokkerende og uforståelig

Åtte sekunder kan redde livet ditt.

MØRKETID: Se de enorme forskjellene på hvor synlig fotgjengerne er med og uten refleks. Video: Trygg Trafikk Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sju av ti nordmenn sier at de alltid eller ofte bruker refleks. En stor andel av disse lyver. For i virkeligheten er det under halvparten av alle nordmenn som bruker refleks når de er ute og går i høst- og vintermørket.

- Det er sjokkerende og uforståelig at så mange sier de bruker refleks, når de reelle tallene viser noe helt annet, sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk til Dagbladet.

For fysiske tellinger utført av Trygg Trafikk viser at kun 4 av 10 bruker refleks. Det er altfor dårlig mener Trygg Trafikk.

- Det er som med trening og godt kosthold. Mange sier at de trener oftere og spiser sunnere enn hva de egentlig gjør, sier Årøen og legger til:

- Det viser at det virkelig er et behov for å minne folk på å bruke refleks. At bare 39 prosent bruker refleks er altfor dårlig.

- Utsetter seg selv for fare

Og unnskyldningene blant dem som dropper refleksen florerer: Vi glemmer refleksen, vi har dårlig tid, eller vi skal bare gå på fortauet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer