Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju av ti sier nei til fri jakt på ulv

Senterpartiet med forslag om fri jakt fra høsten 2013.

NEI TIL FRI JAKT: Senterpartiet foreslår fri jakt på ulv fra høsten 2013, samtidig som sju av ti sier nei til fri jakt på ulv. Foto: Scanpix
NEI TIL FRI JAKT: Senterpartiet foreslår fri jakt på ulv fra høsten 2013, samtidig som sju av ti sier nei til fri jakt på ulv. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju av ti sier nei til fri jakt på ulv, viser en undersøkelse som Sentio har laget for Nationen.

Samtidig sier 23 prosent ja til fri jakt på ulv, skriver Nationen.

Senterpartiet har i forslag til nytt program lansert ideen om fri jakt på ulv i Norge fra høsten 2013. Det er også blant Sps velgere at stemningen er størst for å utrydde gråbein. Men også blant velgerne i Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti er skytegleden stor, ifølge undersøkelsen.

Høyres og Arbeiderpartiets velgere svarer omtrent som landsgjennomsnittet. Men også i rovdyrpartiene Sosialistisk Venstreparti og Venstre finnes det gråbeinmotstandere. Hver sjette velger i disse to partiene støtter fri ulvejakt.

Både forkjempere og motstandere tolker undersøkelsen på sine foretrukne måter. Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk mener undersøkelsen viser at ulveskepsis nå har gjenklang i alle velgergrupper. Norges Naturvernforbund viser på sin side til at et stort flertall er motstandere av fri jakt på ulv.

Småbrukarlagets leder, Merete Furuberg, er ikke overrasket over at nesten én av fire vil skyte ulv. Hun tror enda flere ville ha sagt ja til fri jakt på ulv dersom spørsmålet i undersøkelsen var blitt stilt annerledes.

- Jeg har hørt folk som tolker Sps ja til fri jakt som at det skal drives jaktnæring på en norsk ulvestamme. Folk som ikke ønsker ynglende ulv i Norge, kan ha svart «nei» på spørsmålet om fri jakt, sier Furuberg.

(NTB)