SLIK SKAL DET GJØRES: Sju av ti sjuåringer sikres for dårlig i bilen. Mange tillater at barna har belte under armen og ikke over skulderen.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
SLIK SKAL DET GJØRES: Sju av ti sjuåringer sikres for dårlig i bilen. Mange tillater at barna har belte under armen og ikke over skulderen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Sju av ti sjuåringer sikres for dårlig i bil

- Uvitenhet, mener ulykkesgransker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju av ti sjuåringer sikres for dårlig i bil.

- Det skyldes uvitenhet, men ulykkesgransker.

De siste årene har foreldre blitt flinke til å sikre de aller yngste barna, men tall fra Trygg Trafikk viser at 70 prosent av alle sjuåringer sikres for dårlig når de sitter i bilen.

- Det vi gjør feil er at mange av oss tillater barna å sitte med beltet under armen istedenfor over skulderen. Det er en gjenganger, sier ulykkesgransker Trond Boye Hansen til NRK.

Boye Hansen har forsket på ulykker der barn er involvert. Fra 1999 til i fjor ble 136 barn drept eller hardt skadd i trafikken, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Boye Hansen, som til daglig arbeider i ambulansetjenesten i Oslo, ser stadig hvilke konsekvenser det får når barn ikke er godt nok sikret.

- De får skader i mage, tarm, og magesekk forbi beltet ligger under armen, eller over armlenet på barnesetet, og over magen, forteller han.

(NTB)