Sju av ti støtter utsettelse for «oktoberbarna»

En fersk undersøkelse viser at det er stor støtte til at oktoberbarna og andre asylsøkere skal få bli i Norge mens sakene deres vurderes på ny.

IKKE UENIG: Frp-statsråd Sylvi Listhaug sier hun selv ikke er uenig i at man skal ha midlertidig returstans mens sakene til personer som omfattes av Stortingets vedtak blir reforhandlet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IKKE UENIG: Frp-statsråd Sylvi Listhaug sier hun selv ikke er uenig i at man skal ha midlertidig returstans mens sakene til personer som omfattes av Stortingets vedtak blir reforhandlet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det viser meningsmålingen Ipsos MMI har gjort for Dagbladet.

Der sier hele 77 prosent seg meget eller ganske enige i at «oktoberbarna» og andre som omfattes av Stortingets ferske asylvedtak skal få bli i landet mens søknadene deres revurderes.

Bare 14 prosent er uenige.

Altså er det bred støtte i folket til at oktoberbarna skal få en ny sjanse i form av midlertidig returstans.

- Denne målingen viser klart at det er bred støtte til at Stortinget satte foten ned for regjeringens håndtering av denne saken. Over 70 prosent av Høyres velgere og 40 prosent av Frps velgere sier det samme. Det betyr at søknadene skal vurderes i lys av sårbarhetskriterier på nytt, noe som trolig vil åpne for at noen får innvilget søknad mens noen vil få avslag, men det var riktig at Stortinget sendte det signalet når vi gjorde det, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Kronglete vedtak

Det er drøyt to uker siden Stortinget vedtok en full frys i utsendinger for noen av asylsøkerne som har fått asylsvar i tidsrommet 1.oktober 2016 og fram til i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer