Sju av ti tror USA vil gå til bakkekrig mot IS

Men sju av ti soldater er lite lystne på å reise.

TIL BAKKEKRIG? President Barack Obama har gjentatte ganger forsikret om at bakkestyrker er uaktuelt, men blir ikke trodd av sine landsmenn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIL BAKKEKRIG? President Barack Obama har gjentatte ganger forsikret om at bakkestyrker er uaktuelt, men blir ikke trodd av sine landsmenn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sju av ti amerikanere tror USA vil måtte sette inn bakkestyrker mot islamistopprørerne i Syria i Irak, viser en fersk meningsmåling. Sju av ti soldater er lite lystne på å reise.

President Barack Obama har gjentatte ganger forsikret om at bakkestyrker er uaktuelt, men blir ikke trodd av sine landsmenn.

72 prosent tror USA til slutt vil sette inn bakkestyrker, mens 20 prosent tror at Obama vil holde løftet om ikke å gjøre dette, viser målingen som er utført av Annenberg for NBC News og Wall Street Journal.

45 prosent sier at de støtter bruk av bakkestyrker mot opprørerne i Den islamske staten (IS), mens 37 prosent sier at de er imot.

Laber interesse En annen meningsmåling utført av den amerikanske ukeavisen Army Times, viser laber interesse blant amerikansk militærpersonell for å delta i krigen mot IS.

På spørsmål om USA på nytt bør sende bakkestyrker til Irak for å bistå irakiske sikkerhetsstyrker i kampen mot islamistopprørerne, svarer over 70 prosent av de spurte nei.

Upopulær Obama Bare 30 prosent av de spurte mener nå at Irak-krigen var «svært, eller til en viss grad suksessfull», mot 64 prosent i 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer