Sju av ti tror USA vil gå til bakkekrig mot IS

Men sju av ti soldater er lite lystne på å reise.

TIL BAKKEKRIG? President Barack Obama har gjentatte ganger forsikret om at bakkestyrker er uaktuelt, men blir ikke trodd av sine landsmenn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIL BAKKEKRIG? President Barack Obama har gjentatte ganger forsikret om at bakkestyrker er uaktuelt, men blir ikke trodd av sine landsmenn. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju av ti amerikanere tror USA vil måtte sette inn bakkestyrker mot islamistopprørerne i Syria i Irak, viser en fersk meningsmåling. Sju av ti soldater er lite lystne på å reise.

President Barack Obama har gjentatte ganger forsikret om at bakkestyrker er uaktuelt, men blir ikke trodd av sine landsmenn.

72 prosent tror USA til slutt vil sette inn bakkestyrker, mens 20 prosent tror at Obama vil holde løftet om ikke å gjøre dette, viser målingen som er utført av Annenberg for NBC News og Wall Street Journal.

45 prosent sier at de støtter bruk av bakkestyrker mot opprørerne i Den islamske staten (IS), mens 37 prosent sier at de er imot.

Laber interesse En annen meningsmåling utført av den amerikanske ukeavisen Army Times, viser laber interesse blant amerikansk militærpersonell for å delta i krigen mot IS.

På spørsmål om USA på nytt bør sende bakkestyrker til Irak for å bistå irakiske sikkerhetsstyrker i kampen mot islamistopprørerne, svarer over 70 prosent av de spurte nei.

Upopulær Obama Bare 30 prosent av de spurte mener nå at Irak-krigen var «svært, eller til en viss grad suksessfull», mot 64 prosent i 2011.

Meningsmålingen viser også at det er president Barack Obama er svært upopulær i militære rekker i USA.

Under 15 prosent av de spurte mener at Obama gjør en god nok jobb som øverstkommanderende, mot 35 prosent for fem år siden.

(NTB)