NEI-DOMINANS: Sju av ti sier nei til at Norge skal melde seg inn i EU. To av ti er for EU-medlemskap, mens én av ti ikke har noen mening i saken, viser en måling som Sentio har utført for Nationen og Klassekampen. Her er 
leder i Nei til EU Kathrine Kleveland.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
NEI-DOMINANS: Sju av ti sier nei til at Norge skal melde seg inn i EU. To av ti er for EU-medlemskap, mens én av ti ikke har noen mening i saken, viser en måling som Sentio har utført for Nationen og Klassekampen. Her er leder i Nei til EU Kathrine Kleveland. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Sju av ti vil ikke ha norsk EU-medlemskap

Det viser ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju av ti sier nei til at Norge skal melde seg inn i EU. To av ti er for EU-medlemskap, mens én av ti ikke har noen mening i saken, viser en måling som Sentio har utført for Nationen og Klassekampen.

EU-motstanden har holdt seg stabil de siste ti årene. Men selv om motstanden mot EU-medlemskap er stor i Norge, er det ikke flertall i befolkningen for å melde Norge ut av EØS-avtalen, skriver Nationen.

- Men vi ser at vi via EØS-avtalen nærmer oss et EU som vi har sagt nei til. Nå vil for eksempel regjeringen se på postdirektivet på nytt. Dette er det eneste direktivet vi har brukt vetoretten vår på, sier Kathrine Kleveland, som er leder i Nei til EU og sentralstyremedlem i Senterpartiet.

Hun opplyser at Nei til EU har som mål å overtale LO til å bli EØS-motstander.

- Vi jobber mot å få flest mulig LO-forbund til å gå inn for å droppe EØS-avtalen. Vi jobber målbevisst fram mot LO-kongressen i 2017, sier Kleveland.

I en tosiders kronikk i Klassekampen advarer Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mot konsekvensene av å skrote EØS-avtalen. Kleveland mener det betyr at Støre har blitt redd for EØS-motstanden.

- Det hadde han ikke gjort dersom han ikke følte at han måtte. Vi ser at EØS-debatten nå har begynt å røre på seg, sier Kleveland.

(NTB)