Sju bomber eksploderte i Bangkok

Minst tre drept, et titall mennesker såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sju bomber har gått av i Bangkok, Thailand, og minst tre personer er drept og flere titalls sårede, melder The Nation

Bombene var samkjørte, og eksploderte rundt halv sju på kvelden lokal tid (klokken halv ett i Norge), i det folk hadde startet nyttårsfeiringen.

Ifølge BBC gikk bombene av i et tidsrom på 90 minutter. Den første sprengte ved monumentet «Victory» i sentrum.

En person er meldt drept ved Big C supermarkedet i byen, der vitner sier de så en mann slippe en granat fra en gangbro over stedet, sier politiet.

En av de sårede skal være en vestlig mann, som er hardt skadet. Nasjonaliteten er ikke kjent.

NTB melder at politiet har pågrepet en mann som skal ha hatt med seg sprengstoff.

Stenger byen

The Nation, som er en uavhengig avis for Bangkok, melder at de store kjøpesenterne nå er stengt som følge av bombetrusselen. Det samme er deler av Bangkoks viktigste transportmiddel, Sky Train. Undergrunnsbanen holder også på å stenges.

BLODIG START: Nyttårsfeiringen i Bangkok fikk en blodig start da flere bomber smalt i hovedstaden i dag. Her undersøker politiet Kong Toey-markedet etter at en bombe gikk av her. Foto: SCANPIX/ AP
BLODIG START: Nyttårsfeiringen i Bangkok fikk en blodig start da flere bomber smalt i hovedstaden i dag. Her undersøker politiet Kong Toey-markedet etter at en bombe gikk av her. Foto: SCANPIX/ AP Vis mer

Militære ledere sier på thailandsk TV at det trolig bare er begynnelsen på det som skal komme.

Hæren er nå satt inn for å hjelpe politiet, opplyser hærsjef Sonthi Boonyaratglin.

Den norske ambassaden holder på å få oversikt over, og ber nordmenn i Bangkok om unngå store folkemengder, følge med i media og lytte til råd fra lokale mundigheter.


- Vet lite

Torkiell Waagard bor i Bangkok om vinteren sammen med sin kone. Datteren Michele, kjent fra NRK og programmet Svisj, er på besøk hos foreldrene for å feire nyttår der.

- Vi vet veldig lite i grunnen. Det er lite informasjon som har kommet på radio, og TV har jeg ikke tilgang på for øyeblikket, sier Torkiell Waagard på telefon fra Bangkok til Dagbladet.no.

Han og familien hadde dratt med noen vennepar for å spise ved elva, da de fikk melding om bombene.

- Vi fikk beskjed via andre kontakter. Men meldingene er på vei ut, og panikken holder på å spre seg. Fra her jeg står, kan jeg se militære kjøretøy som krysser broen. Stadig flere avlyser planene for nyttårsfeiringen, blant annet min datter.

Sju bomber eksploderte i Bangkok

Mistenkelige pakker

Politiets talsperson Ajirawit Suphanaphesat sier på en lokal TV-stasjon at politiet undersøker flere steder, der mistenkelige pakker er funnet, skriver AP.

Minst 20 mennesker ble skadet da en annen bombe gikk av ved bussentralstasjonen. En annen bombe gjemt i en søppelbøtte såret to forbipasserende da den gikk av i Klong Toei-området. Eksplosjonen førte til enda en eksplosjon, da beholdere med gass ment for matlaging, tok fyr som følge av bombe-eksplosjonen.

Ved Season Square Shoppingsenter gikk en fjerde bombe av. Ingen ble såret her.

Ingen har tatt på seg ansvaret for bombene, men sør-Thailand har de siste to årene opplevd stadige bombeeksplosjoner, drap og vold som en følge av det  muslimske opprøret som startet i 2004. 

Nation skriver at det er tilhengere av det gamle styret, som falt under et kupp tidligere i år, står bak. Dette tilbakevises av Thai Rak Thais talsperson, som peker fingeren på urolighetene i sør.