Sju branner i Stavanger

Politiet i Stavanger etterforsker hele sju branner som startet i byen tidlig lørdag morgen. Brannene antas å være påtent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er lite trolig at så mange branner på kort tid og innenfor et så lite område skal være selvantent, sier operasjonsleder Kjell-Arne Slethei ved Rogaland politidistrikt.

Brannene startet i avfallscontainere i Stavanger sentrum og i bydelen Storhaug øst for sentrum. I tillegg har to garasjer fått skader, og en person har meldt at hageparasollen hans har blitt brent.

– Dette er en situasjon vi ikke liker, og vi jobber nå for å finne ut om dette er forårsaket av ubetenkte ungdommer, eller om brannene har blitt startet med et forsett om å forårsake skade, sier Slethei.

Brannene, som alle startet mellom 05.36 og 06.19 lørdag morgen, er slukket, og stavangerpolitiet har etterforskere ute på de sju åstedene.

Slethei påpeker at det dreier seg som små branner som har forårsaket lite eller ingen skade, til tross for at de er anlagt i områder med mye trehusbebyggelse. Ifølge brannvesenet har forskriftsmessig plassering av containerne hvor brannene startet bidratt til at skadeomfanget har blitt begrenset.

(ANB)