Sju briter fikk milde pedofildommer

Sju briter, som var medlem av pedofilringen «Wonderland», er i dag dømt til fengsel i mellom ett og to og et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sju var blant 105 personer som ble pågrepet i en internasjonal politiaksjon, som ble gjennomført i 13 land samtidig tidlig en septemberdag i 1998. Etterforskningen har senere avdekket at databasene medlemmene hadde tilgang til inneholdt tilsammen 750 000 bilder og videoklipp av barn som blir grovt misbrukt av voksne. Politiet har avdekket at 1236 barn ble misbrukt på bildene, og det var 150 forskjellige overgripere.

Arbeidet med å avsløre pedofilringen er regnet som en av de største og mest omfattende politietterforskningene til dags dato. Politiet avdekket bilder av barn ned i tre måneders alder som ble grovt seksuelt misbrukt. Kun et fåtall av barna på bildene er identifisert, slik at overgriperne går fri.

De sju som ble dømt i dag må sone straffer på mellom 12 måneder og 30 måneder. Maksimumsstraffen for forholdene mennene var tiltalt for var tre år. De er dømt for å ha spredd bilder av mindreårige som blir utsatt for seksuelle overgrep. Alle erkjente straffskyld da saken mot dem startet.

- Jeg er svært skuffet over dommen, sier John Carr ti Sky News. Han er av talspersonene i organisasjonen National Children's Homes.

- De fikk ikke engang maksimumsstraffen. Noen av dem vil være ute på gata igjen om seks måneder, sier Carr og er bekymret.

BURES INNE:</B> Noen av de sju blir kjørt til tinghuset for å høre dommene bli forkynt i verdens mest omfattende pedofilsak.