Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju dataetterforskere sjekker om drapssiktet lege har slettet spor

Fire drapsetterforskere jobber på heltid med saken. Drapssiktet Oslo-lege fremstilles for fengsling i dag.

MYE BESLAG: Politiet har gjort en rekke beslag i saken og undersøker om den drapssiktede legen har forsøkt å skjule spor. Foto: Øistein Norum Monsen / Privat
MYE BESLAG: Politiet har gjort en rekke beslag i saken og undersøker om den drapssiktede legen har forsøkt å skjule spor. Foto: Øistein Norum Monsen / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag fremstilles den drapssiktede Oslo-legen for fortsatt varetektsfengsling i Oslo tingrett. Legen er siktet for å ha drept sin pasient og samboer Anne Linell Sundt med legemidler. Han nekter straffskyld.

Etter det Dagbladet kjenner til prioriteres drapsetterforskningen svært høyt i Oslo-politiet. Dagbladet kjenner til at fire drapsetterforskere jobber med saken på heltid, noe som er et stort etterforskningsteam. I tillegg jobber sju dataetterforskere med å gjennomgå den store mengden med elektroniske lagringsmedier som er beslaglagt i saken. Politiet har ransaket legens bolig og hans legeklinikk utenfor Oslo sentrum flere ganger. Det er funnet en rekke nye og eldre telefoner, nettbrett og PCer, og politiet forsøker å gjenopprette gamle meldinger og finne informasjon på enhetene, og forsøker å finne ut hvem som disponerte hva.

- Politiet prioriterer saken høyt, sier påtaleansvarlig for saken, politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet. De ønsker å holde legen i videre varetekt de neste fire ukene.

Legen møtte ikke selv i fengslingsmøtet, men begjærte seg løslatt. Han forsvarer, advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden, mener politiets etterforskning ikke har brakt noe nytt på banen. Fenglingsmøtet går for såkalte lukkede dører med pressen på gangen.

Etterforsker om han skjulte spor Henriksbø politiet sier de fortsatt er i den såkalte innhentingsfasen av saken der de avhører vitner og innhenter spor.

- Både avdøde og siktede disponerte flere telefoner og vi forsøker å finne ut hvem som disponerte hva. Vi mener å ha kontroll på det meste, men kan ikke utelukke at vi vil finne mer. Hva som foreløpig er funnet i de forskjellige lagringsenhetene kommenterer vi ikke, men flere av lagringsenhetene er interessante for oss, sier Henriksbø.

En av politiets utfordringer i saken er at det gikk mange måneder fra Sundt ble funnet død 12. desember i fjor til hennes samboer ble drapssiktet 14. september i fjor. I mellomtida har legen disponert flere av hennes elektroniske artikler eller gitt de bort til andre, ifølge politiet.

- PRIORITERT: Politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet sier saken har høy prioritet i Oslo-politiet. Etter det Dagbladet kjenner til jobber fire drapsetterforskere med saken på heltid og sju dataetterforskere går gjennom elekstroniske spor.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
- PRIORITERT: Politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet sier saken har høy prioritet i Oslo-politiet. Etter det Dagbladet kjenner til jobber fire drapsetterforskere med saken på heltid og sju dataetterforskere går gjennom elekstroniske spor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Vi etterforsker om han har skjult elektroniske spor, men vi er fortsatt tidlig i våre undersøkelser av dette og den videre etterforskningen vil avdekke om han gjort det, sier Henriksbø til Dagbladet.

Undersøker økonomi Etter det Dagbladet erfarer viser obduksjonen av kvinnen at det ble funnet store mengder av to ulike morfinpreparater i kroppen hennes og at det var dødsårsaken. Politiet mener å kunne knytte medikamentene til hennes legesamboer.

I tillegg til å være drapssiktet, har legen vært gransket av Helsetilsynet. Legen har levert fra seg lege-autorisasjonen sin. Han erkjenner å ha medisinert Sundt i lengre tid uten å føre journal for dette.

Politiet har et tett samarbeid med Helsetilsynet og Folkehelseinstituttet (FHI) i drapsetterforskningen. FHI undersøker kvinnens medisinbehov og historikk. Politiet etterforsker også siktede og avdødes økonomi, og undersøker om dette kan være et mulig motiv.

Dagbladet har tidligere skrevet at siktede skal ha fått en skattesmell på 2,5 millioner kroner. I sin avdøde samboers testamente skal han ha blitt tilgodesett cirka fire millioner kroner, får Dagbladet opplyst. Siktedes forsvarer har tidligere omtalt et mulig økonomisk motiv som søkt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!