Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju døde da de forsøkte å rømme fra fengsel i Brasil

Sju innsatte døde da 120 fanger forsøkte å rømme fra et overfylt fengsel i delstaten Pará nord i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks fanger ble drept av andre innsatte, og en person ble funnet forbrent. I tillegg ble tre personer fraktet til sykehus med skader, opplyser fengselet tirsdag.

De 120 innsatte forsøkte å rømme gjennom en ventilasjonstunnel og forårsaket store ødeleggelser. Rømningsforsøket ble oppdaget av overvåkingskameraer.

Samtidig som de innsatte forsøkte å rømme, oppsto det opprør hvor deler av fengselet ble tent på. Opprørerne krevde raskere dommer, bedre forhold og at fengselsdirektøren skal erstattes.

Fengselet Altamira nord i Brasil har egentlig en kapasitet på 208 innsatte, men har 374 fanger boende der.

Opprøret skjedde en uke etter at tungt bevæpnede menn sprengte opp porten på et høysikkerhetsfengsel nordøst i Brasil, noe som førte til at 92 innsatte rømte og en politimann ble drept.

I Brasil sitter rundt 727 000 mennesker fengslet, ifølge myndighetene. Det er det tredje høyeste antallet i verden og det dobbelte av den egentlige kapasiteten fengslene har.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!