Sju døde etter uvær

London (NTB-AFP-AP): Tre mennesker mistet livet da et 30 meter høyt tre falt over bilen deres i Wales fredag. I alt har det voldsomme uværet på de britiske øyer kostet sju mennesker livet i julehelgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble det målt vindstyrke opptil 40 meter pr. sekund, som tilsvarer mer enn orkans styrke, men vinden så ut til å løye.

Vinden var likevel sterk nok tidligere på dagen til å rive opp et stort tre på 30 meter. Treet falt over veien i Pengam, nær Cardiff i Wales, og traff en bil med fem passasjerer. En far, hans datter og hennes kjæreste mistet livet, mens de to andre passasjerene ble skadd.

Strømløse

Natt til 1. juledag mistet fire mennesker livet, tre i England og en i Irland. Også i Liverpool falt et tre over veien og to kvinner omkom, mens en motorsyklist i Wales mistet livet da han ble blåst av veien.

I Irland mistet en 19 år gammel mann livet da en steinmur raste ned.

Titusener av mennesker var fredag uten strøm på de britiske øyer. Til tross for omfattende innsats fra reparatører, var 70 000 mennesker i Irland uten strøm.

I tillegg måtte mange huseiere bruke julehelgen til å få oversikt over skadene uværet hadde forårsaket. Mange steder var tak blåst av hus.

Savnet tråler

Britiske redningsmannskaper fortsatte fredag søket etter en fransk tråler som ble meldt savnet utenfor kysten av Wales julaften. Den 50 fot store fisketråleren har et mannskap på fem, og redningsmannskapene frykter at den er blitt offer for det kraftige uværet. Vrakgods som ble lokalisert julaften kveld, stammer trolig fra tråleren.

Et et fly fra det britiske luftforsvaret og ni franske trålere deltok i letingen fredag, men det var ingen tegn til liv eller ytterligere vrakgods i sjøen. (NTB)