Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båtulykke i Budapest

Sju døde og flere savnet etter båtulykke i Budapest

Ungarske nødetater bekrefter at sju personer er omkommet etter ei båtulykke i Budapest onsdag kveld. Ytterligere 19 er savnet.

SE TV: Minst syv er døde etter båtkantring i Budapest. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den ungarske tv-kanalen Hirado er tilstanden til ytterligere en person betegnet som kritisk etter ulykka. Sør-Koreas utenriksdepartement bekrefter at sju av deres landsmenn omkom i ulykken, skriver NTB. I tillegg er 19, også de sørkoreanere, savnet.

Det skal være en turistbåt på elva Donau i Budapest som kantret utenfor byens parlament onsdag kveld.

Båten skal ha krasjet med en annen turistbåt, og kantret. 18 personer er bragt i sikkerhet, skriver NTB.

SØKER ETTER SAVNEDE: På Donau. Foto: Reuters
SØKER ETTER SAVNEDE: På Donau. Foto: Reuters Vis mer

Det skal være kraftig regn i Budapest, noe som gjør redningsarbeidet vanskelig. En person skal ha blitt reddet opp fra vannet et godt stykke sør for parlamentet.

Ifølge nyhetsbyrået AP har båten sunket. Andre båter som ligger ved elvebredden brukte lysene sine til å hjelpe redningsmannskapet i å finne overlevende. Ingen offsielle kilder har bekreftet at båten har kantret, men eieren har uttalt til ungarske Index.hu at båten har sunket.

Det skal være kraftig regn i Budapest, noe som gjør redningsarbeidet vanskelig.

Sør-Koreas utenriksdepartement bekrefter i en uttalelse at det bare var sørkoreanske passasjerer på elvecruisebåten. President Moon Jae-in har instruert myndighetene i Ungarn til å «bruke all tilgjengelige ressurser» på redningsarbeidet, heter det i en uttalelse fra hans kontor.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!