<strong>STORE ØDELEGGELSER:</strong> Regjeringskvartalet ser ut som en krigssone, etter at Oslo sentrum ble rammet av et terrorangrep. Foto BERIT ROALD/SCANPIX
STORE ØDELEGGELSER: Regjeringskvartalet ser ut som en krigssone, etter at Oslo sentrum ble rammet av et terrorangrep. Foto BERIT ROALD/SCANPIX Vis mer

Sju døde og to hardt skadd av terrorbomba

Det opplyser politiet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-politiet har i kveld litt mer oversikt, etter at ei terrorbombe i dag rammet Regjeringskvartalet i hovedstaden.

- Sju personer er funnet døde og to er alvorlig skadd. Totalt er 14 personer skadd, sier fungerende politimester Sveinung Sponheim.

Han understreker at de ennå ikke har gjennomsøkt hele området.

- Sammenheng med Utøya Ikke lenge etter terrorangrepet i Oslo, kom det rapporter om skyting på Utøya i Buskerud, hvor AUF holder sin årlige sommerleir.

Politiet vet foreløpig lite om hvem som står bak terrorangrepet i Oslo, men ser en klar sammenheng mellom de to episodene.

- Forsvarets bombegruppe har reist ut til Utøya, det er grunn til å se en sammenheng. Hendelsene, tidsmomentet og andre opplysninger tyder på at det er en sammenheng. Vi frykter at det kan være eksplosiver på Utøya, sier Sponheim.

Rundt halvannen time etter angrepet, bekreftet politiet at det var snakk om minst ei bombe.

- Det kan ha vært flere bomber, for folk har hørt flere eksplosjoner.

- Ber folk holde seg hjemme Stabssjef Einar Aas og fungerende politimester Sveinung Sponheim oppfordrer folk til å holde seg borte fra sentrum og innendørs.

- Denne situasjonen er veldig uavklart og vi har nå én viktig beskjed til publikum: Kom dere ut av Oslo sentrum og unngå store ansamlinger. Hold dere hjemme. All offentlig kommunikasjon går nå som normalt, sier Aas og Sponheim.

Foreløpig er det ikke brakt på det rene hva slags bombeangrep Oslo ble rammet av.

- Det har vært snakk om et kjøretøy i nærheten, men dette har vi ikke brakt på det rene. Det vi vet er at det var en eller flere bomber. Folk har hørt flere eksplosjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer