Nakstad om rekordene:

- Sju dør per dag

Det har blitt registrert et rekordhøyt antall nye smittetilfeller for fjerde uke på rad i Norge. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at det også registreres sju covid-19-relaterte dødsfall per dag.

STRAMMER INN: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad svarer på Dagbladets spørsmål om corona og omikronvarianten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Folkehelseinstituttets foreløpige tall viser at det ble registrert over 25 500 nye smittetilfeller i forrige uke, som er det høyeste antallet i løpet av pandemien. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forteller at det også dør flere nå enn noen gang.

- Vi har rekordhøye dødstall som følge av covid-19 nå. Tallet ligger faktisk opp mot sju dødsfall per dag, og så høye tall har vi ikke hatt siden pandemien startet i Norge, sier Nakstad til Dagbladet TV.

- Når det gjelder innleggelsestall, er vi nesten på nivå med det høyeste antallet vi noen gang har hatt, som ble registrert våren 2020. Tirsdag var 320 personer innlagt på med covid-19, i tillegg til at mange var innlagt på intensivavdeling.

Belastning

Når FHI legger fram sin ukerapport onsdag formiddag, vil det gå fram at Norge registrerer et rekordhøyt antall nye smittetilfeller for fjerde uke på rad. I tillegg er 320 covid-19-pasienter innlagt på sykehus, hvorav 90 av dem ligger på intensivavdeling og 50 mottar respiratorbehandling.

- Forskjellen mellom nå og tidligere, er at de innlagte covid-19-pasientene kommer i tillegg til de andre intensivpasientene. Egentlig er det fullt av vanlige pasienter på sykehusene som ikke har covid-19, og så kommer covid-19-pasientene i tillegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer