Sju drept av amerikanske droner i Pakistan

Sju mennesker ble drept da to amerikanske droner traff et hus i Nord-Waziristan. Angrepet er det første etter valget 11. mai, da amerikanernes bruk av droner var et sentralt tema.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere fire personer ble såret i angrepet, som fant sted i landsbyen Chasma i nærheten av Miranshah, den viktigste byen i Nord-Waziristan, der Taliban står sterkt.

Det amerikanske angrepet fordømmes fra pakistansk hold.

- Ethvert droneangrep er imot Pakistans territoriale integritet, og vi fordømmer det, sier en ikke navngitt tjenestemann i det pakistanske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået Reuters.

Nawaz Sharif, som vant valget 11. mai og overtar som statsminister den første uka av juni, har sagt at de amerikanske droneangrepene er en stor utfordring for Pakistans suverenitet.

USA har fått mye kritikk for bruken av droner i angrep mot mål i land som Pakistan, Jemen og Afghanistan. President Barack Obama varslet nylig nye retningslinjer som innskjerper bruken av droner, det vil si ubemannede fly, utenfor krigssoner.

Ifølge retningslinjene skal USA kun bruke droner når amerikanere er utsatt for det Obama betegnet som overhengende trusler eller om mistenkte terrorister ikke kan stoppes på andre måter.

(NTB)