Sju drept av bilbombe

Minst sju personer ble drept og mellom 30 og 50 ble såret da sivile biler fra den amerikanskledete okkupasjonsmakten ble rammet av en kraftig bilbombe midt i Bagdads rushtrafikk i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oversikten over døde og sårede er hentet fra tre ulike sykehus. Tre av de drepte satt i de vestlige kjøretøyene, og fem eller seks andre i kolonnen ble såret, ifølge irakiske politikilder.

Også mange irakere som befant seg på stedet, ble såret. Området hvor bomben ble utløst, er ett av byens travleste, og eksplosjonen førte til store materielle skader - blant annet ble en fasade blåst ut. Lokale innbyggere begynte straks å bringe sårede ut fra den ødelagte bygningen.

De to vestlige terrengbilene ble fullstendig ødelagt i angrepet, og tre personer ble brakt ut av den ene bilen og sendt til sykehus, ifølge vitner.

- Selvmordsangrep

- Dette var helt sikkert et selvmordsangrep, sier sersjant Sayed Khamat, som var vitne til hendelsen. Ifølge en politimann kjørte bilen bortover gaten da den eksploderte.

En stor røyksky la seg over den irakiske hovedstaden, og mange mennesker samlet seg på stedet. Flere av dem ropte slagord mot USA og det nye irakiske lederskapet.

<>- Amerika er Guds fiende, ropte flere, og hamret løs på de ødelagte bilene. Til slutt ble de påtent av rasende demonstranter.

Politiet sperret av området, og forsøkte å spre folkemengden ved å skyte i luften. Den amerikanskledete administrasjonen har foreløpig ikke kommentert hendelsen.

Travel gate

Eksplosjonen skjedde midt i morgenrushet i området ved Sadoun-gaten, en av byens travleste hovedgater på østsiden av elva Tigris.

Lyden av ambulanser kunne høres, og helikoptre sirklet over området.

Bilbomber er ikke uvanlig i Bagdad, og kostet seinest i går tolv mennesker livet. Den siste voldsopptrappingen har trolig sammenheng med at en midlertidig irakisk regjering overtar makten 30. juni. Mange irakere mener at overgangsregjeringen er uten legitimitet.

(NTB)

BILBOMBER: Minst sju mennesker ble drept i attentatet.